Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hydroizolace Polyurea???

Záleží, či máš v úmysle odstrániť pôvodné asfaltové pásy a na obnažený poter naniesť Polyureu.

Je to drahá sranda, navyše makačka s odstránením bitumenových pásov. Dôvod odstránia pôvodného asfaltu je ten, aby nespevnený povrch asfaltovej izolácie pod ktorým môže byť uzatvorená voda, vlhkosť, znovu nenarušil Polyureu napríklad vydutím, parami v lete alebo mrazom. Povrch musí byť absolútne rovný a nepoddajný.

Tiež je možné na súčasný stav lepeniek naniesť o hrúbke 6cm betónový poter vystužený armatúrou z karirohoží s okami 15x15cm, zvarených z roxorov 6mm. Poter na povrchu dôkladne vygletovať drsným hladítkom z dreva, aby zostal drsný s vystúpenými zrnami jemného piesku obaleného cementom, aby sa Polyurea adhéziou pevne k povrchu chytila.

Nevidím, ani nedokážem posúdiť stav lepenky, či je iba zvetraná alebo aj odlepená pri okrajoch ohybu smerom k oplechovaniu k atike, kde sa poza falce dostáva pod lepenku tekúca voda počas zrážok k samotnému poteru do strechy garáže. V tomto prípade jedine strhnúť lepenku.

Ak je lepenka iba zvetralá, povrch je rozpraskaný poveternostnými vplyvmi, osobne by som v lete (21. júna), keď je bezoblačné nebo, Slnko takmer v nadhlavníku, napustil, rozlial, smetákom na palici pedantne rozotrel na pravé poludnie na rozpálený povrch asfaltových pásov čistým asfaltovým penetrákom zn.: Alp. Po mesiaci treba asfaltový penetrák znovu zopakovať. Zvertalé pásy sa týmto spôsobom dajú dokonale utesniť a oživiť. Navyše sa tmavá plocha asfaltu riadne rozpeckuje, rozpáli na Slnku na 90°C, čím sa umocní vsakovanie penetráku do lepeniek. Stoja ťa svojpomocne práce cenovo á 2 x 9kg plechovice penetráku Alp + dva portviše na rúčke. Samozrejme detto platí, nemala by byť pod pásmi voda v podobe bublín či vodnou parou nafúknutých kapsí.

Z mojich skúseností vyplýva, že lepenka zle tesní v ohyboch smerom k atike, je odlepená, prípadne nedostatočne vysoko zdvihnutá, nalepená vertikálne. Topiaca vrstva snehu alebo rozstrekovanie vody počas búrok presahuje výšku tohoto ohybu, kde voda pod lepenku zateká.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny