Předmět Autor Datum
Podstatné je, kadiaľ vedie prípoj, kto je vlastníkom nehnuteľnej parcely smerom od hlavného potrubia… poslední
Nuda 25.05.2017 15:41
Nuda

Podstatné je, kadiaľ vedie prípoj, kto je vlastníkom nehnuteľnej parcely smerom od hlavného potrubia k tvojmu meraču zapísaný v LV príslušného k.ú. Ak si majiteľom parcely ty, potom máš vyhraté.

Ale, napríklad: Lúza na SVK z hniezda VaK (vodárne) si v rozpore s ústavou uzákonila, že majiteľ merača je povinný starať sa o údržbu, ako aj o komplet prípoj od hlavného uzáveru vody výhradne na vlastné náklady. Mne prdlo potrubie mimo nehnuteľnosť pričom som bol nútený na vlastné náklady rozkopať polovicu vozovky (miestnej komunikácie) ktorá je v majetku obce, aby sa dalo prasknuté potrubie vymeniť a výkop zaplátať. Zacvakal som 350€ len tak fuklo. Pritom vzniká zaujímavá modelová situácia, ak by do výkopu v noci niekto spadol (ožran), či slepec si urval nápravu na vozidle, kto by bol za škodu zodpovedný ak by bol výkop na vozovke riadne označený.

V tvojom prípade si síce cvakal komplet prípoj smerom do chalupy, ale majiteľom nie si, ale ani nemáš rúru v zemi zapísanú ako vecné bremeno cudzieho vlastníka parcely.

Máš smolu v prípade, ak plynári dovolia tretej osobe napichnúť sa "T-čkom" na tebou financované potrubie, pričom ak ti poklesne tlak lebo rúra nebola na dva odbery dostatočne dimenzovaná, môžeš sa sťažovať akurát na lampáreň.

Hold, vládne nám boľševická mafia kriminálnikov a vypatlaných zločincov pôvodom vykotených po roku 1948 z miliconárskeho, debilného semena. Dnes ich pripečení pakovia pangharti absolvovali kurzy na VŠ, sú teda nakvasenci statočne ošperkovaní písmenkami pred a za menami, obzvlášť ideálnu mafiu tvorí kasta zmrdov "JÚDr."

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru