Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může se někdo napojit na plynovou přípojku,k mému RD bez mého souhlasu? Tuto přípojku jsem zaplatil

Podstatné je, kadiaľ vedie prípoj, kto je vlastníkom nehnuteľnej parcely smerom od hlavného potrubia k tvojmu meraču zapísaný v LV príslušného k.ú. Ak si majiteľom parcely ty, potom máš vyhraté.

Ale, napríklad: Lúza na SVK z hniezda VaK (vodárne) si v rozpore s ústavou uzákonila, že majiteľ merača je povinný starať sa o údržbu, ako aj o komplet prípoj od hlavného uzáveru vody výhradne na vlastné náklady. Mne prdlo potrubie mimo nehnuteľnosť pričom som bol nútený na vlastné náklady rozkopať polovicu vozovky (miestnej komunikácie) ktorá je v majetku obce, aby sa dalo prasknuté potrubie vymeniť a výkop zaplátať. Zacvakal som 350€ len tak fuklo. Pritom vzniká zaujímavá modelová situácia, ak by do výkopu v noci niekto spadol (ožran), či slepec si urval nápravu na vozidle, kto by bol za škodu zodpovedný ak by bol výkop na vozovke riadne označený.

V tvojom prípade si síce cvakal komplet prípoj smerom do chalupy, ale majiteľom nie si, ale ani nemáš rúru v zemi zapísanú ako vecné bremeno cudzieho vlastníka parcely.

Máš smolu v prípade, ak plynári dovolia tretej osobe napichnúť sa "T-čkom" na tebou financované potrubie, pričom ak ti poklesne tlak lebo rúra nebola na dva odbery dostatočne dimenzovaná, môžeš sa sťažovať akurát na lampáreň.

Hold, vládne nám boľševická mafia kriminálnikov a vypatlaných zločincov pôvodom vykotených po roku 1948 z miliconárskeho, debilného semena. Dnes ich pripečení pakovia pangharti absolvovali kurzy na VŠ, sú teda nakvasenci statočne ošperkovaní písmenkami pred a za menami, obzvlášť ideálnu mafiu tvorí kasta zmrdov "JÚDr."

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny