Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Snížení napětí z cca 26V na 23V

Tak si taky rejpnu.

Když vidím to schéma (tím jak je nakreslené), doporučuji ti se na stavbu takového zesilovače vykašlat. Zjevně nemáš žádné zkušenosti s prací se zesilovači ve třídě D. Podle hodnot tipuji výkon zesilovače 50-70W což není prdel navrhnout ! Tam se nedají nějak natahat cestičky na desku a doufat, že tu bude hrát ! Kdysi jsem také stavěl několik D zesilovačů - 100W se mi povedl pěkně, ale když jsem chtěl stavět 300W, tak to po několika neúspěchách skončilo v koši. Navíc tyto zesilovače se navrhují na 4-vrstvé desky, což pochybuji, že dokážeš. A pokud si myslíš, že koupíš z číny nějaký modul D zesilovače za pár korun, tak na to zapomeň, to bude hrát tak jen na obrázku.

Doposud jsi neprozradil čip, který bude signál zesilovat, podle datašitu, který najdeš na netu právě k tomuto obvodu zjistíš, jaké je maximální napájecí napětí, při kterém ještě bezpečně může zesilovač pracovat.

Jelikož class-D je vlastně spínaný zdroj, použil bych na napájení rovněž spínaný zdroj 24V. Pokud uděláš dobrou filtraci pomocí LC filtrů a hlavně dodržíš základní pravidla návrhu napájecích zdrojů, celý bastl bude funkční. Mimochodem, ten zdroj, co jsi namaloval je píčovina - lineární stabilizátor nemůžeš drtit na 4A přičemž má maximální proud 7A - vylítne ti tam nějaká špička (hlavně v nízkých frekvencí - bassy) a je po stabilizátoru a následně i po celém zesilovači.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny