Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada ohledně střechy

Plech je najhoršie možné riešenie aj v prípade, ak je obojstranne poplastovaný lebo sa na ňom tvorí prirodzený kondenz vodných pár aj v prípade, ak je uchytený na neobývanej stodole z dôvodu tepelnej vodivosti metalu. Vysoký rosný bod v závislosti od podnebia.

Pod plechom je nutný vytvoriť tzv. prirodzený prievan s odvetrávaním na dvoch koncoch. Prístupy vzduchu zo spodného okraju (čo tvorí samotný profil plechu) a odvod z horného hrebeňa po celej dĺžke, minimálne otvormi s rozostupom každých 50cm.

Najviac budú trpieť hranoly (late) v mieste úchytov plechovej krytiny. Zrejme pozinkované vruty s plochou hlavou doťahované na šesťhran kľúč. Preto je dôležité morenie suchých hranolov. Použi na late borovicu ak máš možnosť (obsahuje hodne živíc, pôsobí ako konzervant aj proti hmyzu). Smrek nie je drevo, ale "papír", nevhodné. Prípadne na slnku smrekové hranoly vopred máčať v moridlách a na záver, už na streche, natrieť late asfaltovým penetrákom Alp. V opačnom prípade sa ti late v priebehu pár rokov "vysypú" prežraté červotočmi a zhnité drevomorkou a krytina ti pri poryve vetra uletí na susedovu parcelu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny