Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem traktorový nabíječ NB22A

Trafíko je dost na mezizávitové zkraty zvyklé, ty korálky jak po tom jezdí, tak občas dva závity vezmou dohromady :))
Je to navinuté z opředeného měděného pásku na štorc, a navíc to trafíko dá dost proudu, celej ten krám váží odhadem 30kg, takže případný mezizáviťák po úderu se v nejtenčím místě teplem odpaří myslím.
Žádný zkrat se zatím asi nekoná, napětí jde plynule nahoru, napětí naprázdno v poloze 48V/10A je 70V, a např. v poloze přepínače 24V/20A při nastavení napětí naprázdno 7V a zkratu výstupních svorek šroubovákem to dá bez problémů 40A (budík naplno, a ověřeno i klešťákem) a nic se moc nehřeje, kromě toho šroubováku teda ;-)

Motorek: zatím jsem ho nesundaval z toho zajímavého soukolí ovládaného tlačítkama a točítkem, ale z těch stran které vidím není vidět typ, jen 220V a nějaké číslíčka.
Vypadá velmi podobně jako ten na tvém odkazu, akorát po "modernizaci" asi dali modré drátky :-)

Nechci zrovna kupovat nový motorek, tu nabíječku asi stejně uskladním na "co kdyby", a i bez časového spínače normálně nabíjení funguje, zajímalo mě pouze zda se dají ty motorky nějak opravovat, když nejsou spálené úplně na troud.
Zkusil bych ho otevřít a nahradit kondenzátor? Dělal jste to někdo už?
Vidím že je snýtovaný, potom nahradit šroubkama?
Nerozpadne se to nějak blbě, kuličky nevypadnou?
Je dost tenký, vejde se tam vůbec nějaký kondenzátor, ale musí tam být, že jo, když má jen dva přívody? Nebo je jedno vinutí z odporového drátu kvůli posunu mag.toku?

Prostě mě zajímá jestli takovýhle motorek už někdo zdejší otevřel abych nevymýšlel kolo...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny