Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sprchový kout vedle komína - jak nejlépe vyřešit napojení

Dobrý den,

na zmenšeném prostoru řeším sprchový kout v oblasti komína (viz. obrázek zde http://kolobezka.friml.cz/sprchovy-kout-vedle-komi na-jak-nejlepe-vyresit-napojeni/ a chci se s vámi poradit v následujícím:

1.) Na uvedeném nákresu je vyznačena situace tzn. sprchový kout bude umístěn mezi komínem a cihlovou zdí. Nejvíce mám obavy v oblasti napojení cihlové příčky ke komínu - vyznačeno červenou čárkou na obrázku. Komín v této oblasti bude mít stálejší teplotu, nebot kouřovod se napojuje až ve výšce cca 1,8m a ohřáté cihly komína jsou až od této výšky. Přesto mám ale obavy, že když přizdím příčku ke komínu a obložím ji, tak mi to tam může praskat. Nenapadá vás řešení jak případné prasknutí omezit? Pomohl by třeba přidělání pozink profilu ke komínu a příčku zapustit do něj?

2.) Vzdálenost mezi komínem a cihlovou zdí je přesně 90cm tzn., že nejdříve budu muset vložit sprchovou vaničku 90x90 a pak udělat obklady tzn. přirazit je k vaničce. Většinou se dělají nejdříve obklady a až pak se vloží vanička. Nebude vadit, že budu mít obklady přiloženy shora k vaničce?


Předem děkuji za vaše názory.
Vláda Diviš

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny