Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Autodráhy Carrera

Ahoj,

vybírám autodráhu. Zaujaly mně ty digital, kdy může závodit více autíček v jedné dráze a můžou také měnit dráhy. To je hezké, ovšem je to vůbec přínosem?

Pokud si to přestavuji správně (i podle nakoukaných videí z Youtube) tak pokud ten, co bude začínat první nebo první pojede, tak ho stejně nemá nikdo šanci předjet, protože si bude volit nejkratší dráhu. Jak ho může někdo předjet, když musí jet za ním? Ok změním dráhu, ale autíčka jedou oba stejně rychle, takže ho stejně nepředjedu. Takže se mi zdá, že to je funkce k ničemu. Předjedu jej jenom když udělá chybu a vypadne z trati. Ale to si nemusím kupovat digital, stačí analog. Mám obavy, že kdybychom si s kamarády koupili digital a šest autíček a naučili se jezdit, tak prostě ten, kdo začne jezdit jako první, už první dojede i do cíle, protože ho nikdo nemá šanci předjet, protože bude muset jezdit za ním. To jsou ale závody o ničem, takže nepoužitelné.

Jedině mně napadá, že by se muselo na předek autíčka přidělat nějaký mechanismus, který by zajistil, že pokud bude jezdec před ním dojet, tak ho ten vzadu vyhodí z trati nebo třeba musí projet za trest boxem, prostě aby se ten rychlejší vzadu co nemá šanci dostat se před autíčko před sebou, tak aby se tam dostat mohl.

Takže si myslím, že pořád je nutno mít tolik drah, kolik je závodníků. Nebo se pletu a je to nějak ošetřeno, aby se ti vzadu mohli nějak dostat před vedoucího jezdce? Díky.

Předmět Autor Datum
Já sice s digitální dráhou žádné zkušenosti nemám, ale kdysi jsem si je prohlížel. Předjíždění je um… nový
rokator 20.03.2017 18:42
rokator
Ohledně toho předjíždění, vždy na dráze musejí být minimálně dvě, neboť jinak nebude fungovat ovládá… poslední
antibalda 20.03.2017 23:03
antibalda

Já sice s digitální dráhou žádné zkušenosti nemám, ale kdysi jsem si je prohlížel. Předjíždění je umožněno "předjížděcím" kusem dráhy (neplést s obyčejným křížením).

Ty předjížděcí kusy jsou levé i pravé (z vnitřní do vnější a naopak). A čím víc předjížděcích kusů si vložíš do dráhy, tím víc možností předjíždět máš.

Problém je, že tenhle předjížděcí kus stojí zhruba 5x tolik, co standardní rovinka. Proto se stává, že na okruhu mají lidé jeden předjížděcí kus a tím to není moc zábavné.

Teď jsem koukal, že třeba osmimetrová dráha za 8 tisíc obsahuje jeden předjížděcí kus. Jestli chceš mít víc šancí a víc zábavy, dokup si třeba dalších 5 předjížděcích kusů, ale dáš za to stejně jako za celou dráhu...

Ohledně toho předjíždění, vždy na dráze musejí být minimálně dvě, neboť jinak nebude fungovat ovládání autíčka - ovladač vždy napájí jen jednu dráhu a pokud jí ty v průběhu závodu změníš, tak budeš ovládat jiné autíčko nebo spíše obě. Napsal jsem to trochu kostrbatě, ale zkus se nad tím zamyslet, je to celkem logické.

Vím, že tu nejsem v kategorii "Bazar", ale pokud by nevadilo, by autadráha byla již používaná se známky běžného zacházení, měl bych tu jednu na prodej. Je k ní spoustu příslušenství - předjížděcí pruhy, loopy (kola, kde autíčko jede vzhůru nohama), klopené zatáčky, most, počítadlo kol atd. Délka je okolo 10m. U nás si s ní už nikdo hrát nebude, takže bych ji prodal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru