Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké vinkle na dřevník?

Zdravím

Chci postavit dřevník.
Výška 2m, délka 6m, hloubka 50cm. Nohy zabetonuji do země cca 30cm. Rozteč stojin 1.5m. Kousek nad zemí bude rošt, aby dřevo neleželo na zemi. Střecha: plech, nebo polykarbonát. Příčné vzpěry do třetiny stojiny proti pohybu do stran.
Pod střechou, a kousek nad zemi by byl ze všech 4stran dookola svazující vinkel. To samé ve výšce 1m -ovšem jen ze 3stran. Zepředu bude přístup. Záda dřevníku by byla obita deskami, at se dřevo může trochu opřít a je to zarovnáno.

Chtěl bych to udělat z děrovaných vinklů. Jaké rozměry těchto vinklů byste mi doporučili? Nemám žádné zkušenosti s nosností železa. Tyto děrované vinkle mi přijdou, že je s tím snadné pracovat. Nemám možnost to svařit, tak jsem to chtěl zešroubovat.

Ten rošt, na kterém bude dřevo, by byl taky z těchto vinklů. Nebo mě taky napadlo, že by se dřevo dalo dát na štěrk(vysypat to třeba frakcí 8-10), aby to netahalo vlhkost od země. Nad zemí by zůstal jen obvodový vinkl.

Našel jsem rozměry 35x35x2mm, nebo 52x52x3mm.

Dřevem primárně netopíme, je to jen záložní zdroj. Tepelné ztráty domu máme asi 4kW, takže i kdybychom dřevem topili celou zimu, tak ho moc nespálíme. To dřevo chci tedy jako jakousi jistotu do budoucna a taky jako zástěnu před pohledy z venčí zahrady. Při současné spotřebě dřeva(párkrát si v krbovkách za zimu zatopíme) vystačí objem dřevníku na desítky let. Uvažuju tedy, jestli pořídit pozinkovanou variantu, nebo to natřít syntetikou(jakýsi industrol třeba) a s tím, že vnitřní strany nebudou na přímém slunci a dešti a vnější se sem tam přetřou. Co byste doporučili? Asi se kloním k té pozinkované variantě.

děkuji za váš čas a rady

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru