Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem studna a kvalita vody

Rozbor vody je dosť drahá sranda, skus sa dohodnúť nejako s obcou, či by ste nešli "napůl" s nákladmi. Cca 3.500.-Kč s úradným flajstrom z labáku. Alebo skus doniesť v litrovej sklenej flaši vodu nejak do labáku, pod rukou, plať keš, rozbor sa dozvieš bez úradného dokladu. Potom zvoľ postup dezinfekcie.

Totižto v studni môžu byť nejaké koliformné baktérie spôsobené rozkladom myši, krtka, žaby alebo nejakého zdochnutého hlodavca v studni rozkladného aj na dne alebo vedľa scíplá sviňa, kôň, slon, žirafa zakopaná kdesi v pôde v okolí.


Takúto studňu stačí mechanicky veľkou ponorkou čerpadlom na 3x400V odčerpať, dno mechanicky do kýbľov vyhrabať a chlórom /Savo original 27% alebo chlórové vápno, chloramin/, fest vydezinfikovať. Na množstve nešetri, podľa financií nacpi do popuku.

Nemaj obavy, ak do studni naleješ aj dva kartóny Savo originál (20 litrov) bez voňavých prímesí, tak v priebehu týždňa z vody chlór vyprchá, a nielen to, spodná voda v studni je v neustálom pohybe, preteká do strán. Teda sa vydezinfikuje aj celé široké podložie spodnej vody.

Týždeň bez vody vydržíš. Koncentrácia v takomto pomere Sava môže spôsobiť uvoľnenie horčíka a železa zo sedimentu pôdy, preto bude voda podfarbená do okrova. Biele prádlo neper skôr, než vnútorný obsah studne neodčerpáš. Po odčerpaní obsahu smelo vodu pite, pravda, ak neobsahuje ťažké kovy a fenoly či dusičnany z hnojív z okolitých polí alebo z močovky kravína družstva.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny