Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pri ohrevu vody, rachot kotle.

Odklop predné čelo kotla kde sú budíky a gombíky. Uvidíš obehové čerpadlo (bývajú grundfosy). Povoľ v strede čerpadla tú veľkú chrómovú skrutku na čerpadle, úplne ju vyber, spusti kotol a skrutkovačom zisti, či nemáš zaseknuté obehové čerpadlo. (Dá sa miernym tlakom pootočiť oska).

Kotol sa nesmie vypínať zo siete alebo buttonom ale len termostatom, jeho SW obsahuje časový program na spustenie (pretočenie) čerpadla raz za 24 hodín, aby "nezarástlo machom". Puzdrá ložisk sú síce keramické, ale majú tendenciu zaťať sa ako oslík. Bronzové ložiská na starých Grundfos to nerobili.

Podľa opisu rachotu to znie ako "pretopený" kotol z dôvodu netočenia sa čerpadla. Tieto kotle sú spojené s kúrením a úžitkovou vodou na jeden obeh čerpadla lebo majú malú expanzku s ohrevným hadom k okamžitému odberu teplej vody do dresu.

Nemáš náhodou v obehovej sústave ešte jedno čerpadlo (z pôvodného kúrenia)? Lebo píšeš, že kotol kúri do sústavy. Blbne "rachotom" iba pri teplej vode do dresu.

Normálne inkasujem 50€ za odstránenie závady. Dnes robím charitu. Na 99.9% si dovolím tvrdiť, že som sa trafil v opise závady.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny