Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zapojení stykače

takže nové info...

odpojil jsem patronu a zkusil jsem propojit cívku a sepl se stykač tepelného čerpadla, který je hned vedle toho 3f jističe. Myslel jsem si, že to drnčení je z jističe, ale ono bylo asi ze stykače(1f) TČ. Ten 1f stykač má na sobě takové okýnko. Po připojení cívky 3f stykače, do toho okýnka veskočila červená destička. A lehce to brumilo. Už to v tym ovšem neškube(jen jednou při zap.a jednou při vyp.). Nevím co to znamená, ale asi to není ok. Podle mne, předtím do toho 1f stykače šly 3fáze. Nyní to sepne jen jednou a pak to lehce bručí.
Tento 1f stykač je napojen 4mi dráty, které vůbec nemám tušení, kde vedou. Pravděpodobně civka na elektroniku TČ a nulák?. A napájení TČ+objehovka?. Ty kabely jsem bohužel nedohledal. Je to v tym taková drátenina. Navíc to vede za panel a ve stěně pak do podlahy.

Jestli byste měli k tomuto postřeh, tak ještě písněte. Ale jinak to musím nechat elektrikářovi.

Jediná věc, přes kterou jsou oba stykače spojeny, je ta nuláková lišta. Pak ještě fáze. 1f stykač spíná při kterékoliv fázi vyvedené na cívku 3f stykače.

Popis původního zapojení:
TČ má bivalenci, která má sepnout ve chvíli, kdy TČ nestíhá dobíjet AN. Jenže v takovém případě to TČ už nemusí jet, neboť jeho COP je horší než elektrokotel. Nevím sice, při jaké venkovní teplotě je COP=1, ale mám vypozorováno, že při -10° už to TČ začne o něco více hučet(venkovní jednotka). Jednotka to je levná, takže si nedělám iluze o COP při větších mrazech. V AN je 4.5kW patrona a ta by mi vyhřála barák i při -20. Jenže ta patrona bez chodu TČ nejde. Takže dlabu na automatickou bivalenci a chci mít možnost spustit si patronu ručně, když jsou venku už větší mrazy a nemuset trápit TČ. Samozřejmě ovládaní cívky 3f stykače půjde přes 2 termostaty do série. A taky půjde přes ten 2A jistič+ten vypínač.

děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny