Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem domácí vino

Při čtení se mi vybavuje vzpomínka na školní léta, kdy jsme se jako čerství školáci na hodině čtení střídavě po lavicích, postupně a se zadrháváním, prokousávali příběhem o pejskovi a kočičce, jak pekli dort.
Místo rozepisování co bylo špatně(úplně vše), raději popíšu jak se to v domácích podmínkách dělá.
Jen zralé a zdravé bobule otrhat, umýt, opatrně rozmačkat aby se nenarušily semena, slít do vhodné čisté nádoby. Dolít převařenou vodou s přidaným cukrem(podle cukernatosti hroznů), promíchat, přidat kvasinky a uzavřít nejlépe kvasnou zátkou. Ale stačí třeba i jen igeliťákem s gumičkou okolo hrdla. Jde jen o to, aby vznikající CO2 mohl ven a vnější vzduch nemohl dovnitř. Umístit do tepla(pokojového) a nechat kvasit. Po ukončení kvašení přefiltrovat a stočit do lahví. Toť vše. Profesionálové provádějí více úkonů, ale na domácí výrobu pár litrů vína by to bylo zbytečně technologicky náročné a pracné.

Stopky jedovaté nejsou, ale určitě negativně ovlivní chuť. Ten koláč byly nejspíš plísně a zplodiny činnosti nežádoucích bakterií, prostě hniloby. Pro člověka, který už někdy poznal chuť vína, to pitelné nebude(není to víno, ale ocet), pokud by se však překonal, trávicí potíže by se určitě dostavily.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny