Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem benzínová sekačka nemá kompresi

zdravím, měl jsem benzínovou sekačku einhell a z motoru tekl olej rozhodl jsem se že motor rozpůlím a přetěsním, ozubené kolo vačky ( na jednom zubu byla tečka a na klikovce na kolu taky) jsem dal k sobě takže rozvody by měly být ok, no ale když jsem to zkoušel bez víka ventilů tak při stlačování se vždycky asi tak z poloviny otevřel výfuk, tudíž šel všechen tlak ven a při pokusu nastartování bez oleje ( na to protočení smíchán olej s benzínem v poměru 1:33) sem mohl tahat jak šílenej, přechcávat motor a stejně to pokaždé jen 2 střelilo do výfuku a do stání a takhle pokaždý a svíčka mohla být mokrá sebevíc a pokaždé to takhle udělalo. Takže nevíte čím by to mohlo být? s vůlema venilů jsem nehýbal. jedná se o OHV, předem díky za odpovědi

Předmět Autor Datum
V tom prípade si nesprávne nastavil v HÚ otváranie ventilu. Tiež skontroluj zapaľovanie, magneto mu…
Nuda 28.01.2017 07:31
Nuda
Překontroloval bych, jestli jsou opravdu rozvody správně sestavené. Každý druhý zdvih musí přesně v…
dežo 28.01.2017 08:39
dežo
NASÁNÍ-STLAČENÍ -VÝBUCH VÝFUK !:-) Při stlačení nemá co utíkat do výfuku ! A výfuk ventil se otevírá…
E250TD 28.01.2017 10:12
E250TD
Bolo by vhodné dať názov výrobcu motora,názov kosačky je nepodstatný.Buď ste to zle zložili rozvod,z…
Slavco31 28.01.2017 12:33
Slavco31
kolečka jsem natočil správně, jiskra hází po stlačení takže taky správně ventily jdou jak mají, píst…
DoubleO 28.01.2017 13:01
DoubleO
Tak je jasné, že jiskra jde správně. Ono totiž u čtyřtakních sekaček je snímač tranzistorového zapal…
vernon 28.01.2017 13:21
vernon
to jo ale aby hodila ve správnou chvíly..
DoubleO 28.01.2017 13:58
DoubleO
Jestli ti to střílí, tak máš rozhozené časování.
Cat 28.01.2017 19:57
Cat
tak problém je vyřešen, sice nechápu jak ale bylo to vůlema ventilů resp. byly nastavené tak aby kaž…
DoubleO 28.01.2017 21:41
DoubleO
Pročetl jsem tohle vlákno a popisované symptomy se projevují i u našeho motoru TG500B OHV. Výfukový…
PETR ŘEVNICE 11.03.2021 16:08
PETR ŘEVNICE
Tak jsem trošku pokročil v poznání motoru TG500B. Motor má automatický dekompresor, proto se pootevř… poslední
PETR ŘEVNICE 12.03.2021 08:34
PETR ŘEVNICE

V tom prípade si nesprávne nastavil v HÚ otváranie ventilu.

Tiež skontroluj zapaľovanie, magneto musí hádzať iskru v HÚ.

Bez optického kontaktu sa nedá radiť z brucha cestou písaného textu, nájdi si nejaké video. Alebo svoje zostrihané video týkajúce sa zborky nešťastného motora zaves na net, ak si chudobný kutil a nemáš na servis nejakého "garážového" majstra opravára kosačiek.

Překontroloval bych, jestli jsou opravdu rozvody správně sestavené. Každý druhý zdvih musí přesně v horní úvrati dojít ke střihu ventilů.
Bez oleje v motoru bych to v žádném případě ani nezkoušel startovat.

Bolo by vhodné dať názov výrobcu motora,názov kosačky je nepodstatný.Buď ste to zle zložili rozvod,zle namontovali zapaľovanie.Niektoré kosačky majú aj dekompresor pre ľahší štart.Všetko je len hádanie.Neotočili ste ozubené koleso na kľukovke?

kolečka jsem natočil správně, jiskra hází po stlačení takže taky správně ventily jdou jak mají, píst jde dolů otevře se sání, píst jde nahoru sání se uzavře, ale v tomto okamžiku se trošku otevře ten výfuk a všechen tlak jde ven. po "výbuchu" jde píst dolů a pak se otevře výfuk, při nakopnutí to jen šlehalo modrý plameny za karbecu i z výfuku

tak problém je vyřešen, sice nechápu jak ale bylo to vůlema ventilů resp. byly nastavené tak aby každý ventil byl tak na setinu otevřený takže proto to nemělo kopressi vůle jsem udělal správně a motor šlape jak za mlada. jinač všem díky za snahu pomoct a případné řešení

Pročetl jsem tohle vlákno a popisované symptomy se projevují i u našeho motoru TG500B OHV. Výfukový ventil se lehce otevře při kompresním zdvihu a motor při startování jen střelí do výfuku. Je to z motorového zametače sněhu. Normálně fungoval, byl standardně vypnut a po kávičce už nešel nastartovat a jen takhle odmlouval. Pane DOUBLEO, vím, že je to již několik let, kdy se to tu psalo, ale jestli můžete, popište mi přesně, co jste s motorem udělal, nebo mi zavolejte na 605267144. Nějak nemůžu uvěřit tomu, že to bude vůlí ventilů, když to jelo a několik minut po zhasnutí už ne. Nemohu nikde najít, jestli to nemá nějaký automatický dekompresor, čemuž by odpovídalo to pootevření výfukového ventilu. Předem díky za odpovědi.

Tak jsem trošku pokročil v poznání motoru TG500B. Motor má automatický dekompresor, proto se pootevře výfukový ventil při otáčení rukou v kompresním zdvihu. Při určitých otáčkách by se měl ale odstavit a ventil neotvírat. Tak nevím, jestli někde není něco zaseklého.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru