Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Životnost elektrických vařičů

Zdravím místní kutily,
mám otázku a chtěl bych tím i načít diskuzi na téma "životnost elektrických vařičů".
Bydlím v podnájmu a od majitele zde využívám 2 plotýnkový elektrický vařič, problém je, že pokaždé přestane hřát jedna z plotýnek. Za skoro rok a 1/2, co jsem zde už mám 4. (respektive 3.) vařič a dnes opět přestala hřát větší z plotýnek. První vařič vydržel přibližně 6 měsíců s tím že jej používali i předešlí nájemníci cca rok (údajně si, ale tolik nevařili), majitel jej vzal tedy na opravu a poskytl mi nový, ten vydržel týden, a tak mi jej majitel vyměnil za původní opravený, který vydržel přibližně 5 měsíců, a pak jsem opět dostal nový, který nyní vydržel také necelých 6 měsíců. Rád bych tedy věděl zda je to u těchto vařičů normální nebo mám hledat chybu někde jinde? Cítím se už trapně, když každý půl rok obvolávám majitele s tím že vařič opět nefunguje. Vařím na něm téměř každý den alespoň přílohu a nikde jsem se nedočetl zda a kolik vydrží, ale z doslechu vím, že je lidé využívají především na chaty a příležitostné vaření.

Zároveň jsem se dočetl, že stát nějakým nařízením upravuje to, kdo které opravy v bytě platí a je zde i uvedeno že sporáky/vařiče mají správnou životnost 15 let s odpisem 5,5% za rok což mi zrovna u elektrických vařičů připadne více než absurdní.

Nyní jsem se rozhodl pořídit si vařič na vlastní náklady, indukční a k němu dokoupit vlastní hrnce na indukční vařič. A majiteli říct ať si tento odveze. Myslíte si, že indukce je dobrý krok k tomu aby vydržel déle než půl roku? Rád bych, aby vydržel alespoň 2 roky.

!Pro ty kterým se nechce číst celý příspěvek!
Je normální že elektrické vařiče vydrží při denním používání cca 5-6 měsíců, nebo mám hledat chybu někde jinde? A je dobrý tah pořídit si indukční vařič?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravim, koupil jsem otcovi k narozeninam dvouplotynkac od Sencoru, bral jsem jej dle recenzi. Obdob…
pospa65 24.01.2017 21:17
pospa65
Mám na chalupě dvouplotýnkový vařič, který dostali rodiče svatebním darem v šestačtyřicátém a dodnes… poslední
czcharlie 24.01.2017 23:04
czcharlie

Zdravim, koupil jsem otcovi k narozeninam dvouplotynkac od Sencoru, bral jsem jej dle recenzi. Obdobny model pry uzivatelum vydrzel i 8 let, uvidime ale moc tomu neverim. Jinak doma tez mame indukcni sporak a parada! A to jsme byly zvykli 25 let na plynu. Na indukci je take treba investovat do lepsiho nadobi, k tomu urcenemu.

Mám na chalupě dvouplotýnkový vařič, který dostali rodiče svatebním darem v šestačtyřicátém a dodnes vaří jak za mlada, jen přívodní šňůru jsem musel vyměnit. Je totiž z doby, kdy výrobky měly za úkol sloužit a ne především tahat z lidí peníze...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru