Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Životnost elektrických vařičů

Zdravím místní kutily,
mám otázku a chtěl bych tím i načít diskuzi na téma "životnost elektrických vařičů".
Bydlím v podnájmu a od majitele zde využívám 2 plotýnkový elektrický vařič, problém je, že pokaždé přestane hřát jedna z plotýnek. Za skoro rok a 1/2, co jsem zde už mám 4. (respektive 3.) vařič a dnes opět přestala hřát větší z plotýnek. První vařič vydržel přibližně 6 měsíců s tím že jej používali i předešlí nájemníci cca rok (údajně si, ale tolik nevařili), majitel jej vzal tedy na opravu a poskytl mi nový, ten vydržel týden, a tak mi jej majitel vyměnil za původní opravený, který vydržel přibližně 5 měsíců, a pak jsem opět dostal nový, který nyní vydržel také necelých 6 měsíců. Rád bych tedy věděl zda je to u těchto vařičů normální nebo mám hledat chybu někde jinde? Cítím se už trapně, když každý půl rok obvolávám majitele s tím že vařič opět nefunguje. Vařím na něm téměř každý den alespoň přílohu a nikde jsem se nedočetl zda a kolik vydrží, ale z doslechu vím, že je lidé využívají především na chaty a příležitostné vaření.

Zároveň jsem se dočetl, že stát nějakým nařízením upravuje to, kdo které opravy v bytě platí a je zde i uvedeno že sporáky/vařiče mají správnou životnost 15 let s odpisem 5,5% za rok což mi zrovna u elektrických vařičů připadne více než absurdní.

Nyní jsem se rozhodl pořídit si vařič na vlastní náklady, indukční a k němu dokoupit vlastní hrnce na indukční vařič. A majiteli říct ať si tento odveze. Myslíte si, že indukce je dobrý krok k tomu aby vydržel déle než půl roku? Rád bych, aby vydržel alespoň 2 roky.

!Pro ty kterým se nechce číst celý příspěvek!
Je normální že elektrické vařiče vydrží při denním používání cca 5-6 měsíců, nebo mám hledat chybu někde jinde? A je dobrý tah pořídit si indukční vařič?

Předmět Autor Datum
Zlatý doby, kdy spotřebiče vydržely 20 a více let jsou pryč.Všechno se vyrábí ve velkém a na chvíli.…
iconek 24.01.2017 16:03
iconek
Samozřejmě je mi jasné že spotřebiče, vlastně i vše ostatní není co bývalo, ale jsem zvyklí že i tak…
MioOgbeni 24.01.2017 16:10
MioOgbeni
Já mám teda pocit, že indukční deska je dražší, než obyčejná sklokeramická.
martas38 24.01.2017 21:02
martas38
Co to mas za znacky? Ja mam v jednom byte Bosch este asi nejaky tipujem z r. 1980 a funguje. Su to m…
MM.. 24.01.2017 17:32
MM..
Na jednu stranu musím souhlasit, že spotřebitel by byl raději, pokud by výrobek vydržel 20 a více le…
antibalda 24.01.2017 17:37
antibalda
takže po 5-6 měsících můžeš vadný spotřebič vrátit na záruku ... A měsíc bude vařit na táboráku, ne…
Cat 24.01.2017 19:06
Cat
Copak u pronajímatele jsou nějaké lhůty ? Prostě mu ten spálený vrať a chtěj hned funkční od něj. Ne…
kozakl 24.01.2017 19:49
kozakl
Kdo ví jak to tak to funguje u pronajímatele, naštěstí mám svůj byt.
Cat 24.01.2017 21:01
Cat
Indukci určitě ano, je to úspornější a rychlejší.
Prasak 24.01.2017 21:08
Prasak
Zdravim, koupil jsem otcovi k narozeninam dvouplotynkac od Sencoru, bral jsem jej dle recenzi. Obdob…
pospa65 24.01.2017 21:17
pospa65
sencor a podobne LOL "znacky" predpokladam bude asi to na co dotazovatel tak nadava :D (P.S. nech ku…
MM.. 24.01.2017 23:04
MM..
Mám na chalupě dvouplotýnkový vařič, který dostali rodiče svatebním darem v šestačtyřicátém a dodnes… poslední
czcharlie 24.01.2017 23:04
czcharlie

Zlatý doby, kdy spotřebiče vydržely 20 a více let jsou pryč.Všechno se vyrábí ve velkém a na chvíli.Jestli to byl vařič z Tesca za 500, tak se není čemu divit.

Indukcí nic nepokazíte, spíš budete vařit levněji a rychleji.My si ji pořídili do novostavby a max. spokojenost.Hlavně člověk zvyklej celý život vařit na plynu si zvykne velice rychle.Když jsme měli pronajatý byt s plotýnkovým vařičem, nebylo dne abych něco nepřipálil.Dlouhý náběh a dlouhé vychládání po vypnutí mě děsuplně štvalo.

Samozřejmě je mi jasné že spotřebiče, vlastně i vše ostatní není co bývalo, ale jsem zvyklí že i tak v dnešní době věci vydrží alespoň záruční dobu to jest 2 roky.
A děkuji za názor ohledně indukce, já osobně jsem celý život zvyklí na sklokeramickou varnou desku, ale jejich pořizovací cena je poměrně větší než indukcí.

Na jednu stranu musím souhlasit, že spotřebitel by byl raději, pokud by výrobek vydržel 20 a více let, ale na druhou stranu, pokud by zmíněný výrobek opravdu vydržel 20let, spotřebitel by si dotyčný výrobek koupil jednou za 20let a výrobní závody by mohly zavírat a propouštět své zaměstnance. Vše má pro a proti ....

Pokud chceš, aby vydržel alespoň dva roky, kup nějaký kvalitnější. A pokud se nemýlím, na výrobek bude záruka o délce 2 roky, takže po 5-6 měsících můžeš vadný spotřebič vrátit na záruku ...

Zdravim, koupil jsem otcovi k narozeninam dvouplotynkac od Sencoru, bral jsem jej dle recenzi. Obdobny model pry uzivatelum vydrzel i 8 let, uvidime ale moc tomu neverim. Jinak doma tez mame indukcni sporak a parada! A to jsme byly zvykli 25 let na plynu. Na indukci je take treba investovat do lepsiho nadobi, k tomu urcenemu.

Mám na chalupě dvouplotýnkový vařič, který dostali rodiče svatebním darem v šestačtyřicátém a dodnes vaří jak za mlada, jen přívodní šňůru jsem musel vyměnit. Je totiž z doby, kdy výrobky měly za úkol sloužit a ne především tahat z lidí peníze...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru