Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Regulovatelný zdroj napětí

Žádám pouze o radu, o žádné odpovědi typu "je to tak primitivní" a pod.
Tento dotaz ani nemusel vzniknout, kdyby jsi nebyl líný prase a použil hlavu a gůgl ! Hlavně mi tu netvrď, že důvod tvé zabedněnosti je v tom, že jste to ve škole neprobírali nebo dokonce, že jsi na oboru, kde se to neprobírá ! Také jsem ve škole neprobíral multimetr s obvodem ES51966 a přesto jsem si ho zvlánul postavit.

Tak tedy k dotazu :
Tohleto si pročti : http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm317.pdf - hned na první stránce máš aplikační zapojení s tímto obvodem. Dále se dočteš, co ty jednotlivý rezistory dělají s výstupním napětím a proudem. Na straně 13 je pak zapojení, které hledáš - prostě to zapojíš tak jak je to na schématu. A jestli mi řekneš něco ve stylu "nebyla by náhodou fotka zapojení, ve schématech se nevyznám", tak už opravdu vypěním a budu nehorázně sprostý !
Jinak tady : http://hobbyelektro.eu/zdroje-menice_zdroj-s-lm317 .php na to kámoš dělal i plošňák (je to jen katalogové zapojení hozené na desku).

hlavně jaký k tomu vybrat potenciometr.
Potenciometr koupíš lineární, lepší je víceotáčkový (teď si nejsem jistej, jestli se víceotáčkový dělaj logaritmický), o hodnotě, které je ve schématu.


Pokud to takto nechápeš, změň školu !

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny