Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má smysl zateplení podlahy půdy ?

Děkuji všem za rady !

Určitě tedy podlahu na půdě zateplím, na střeše máme fakt o něco méně sněhu a když jsem šel včera na půdu po celém dni topení a šáhl na ty staré dlaždice co tam jsou tak z vrchu nebyla vymrzlá jak by jsem čekal a ze spolu byla dlaždice dokonce mírně teplá :-)

Myslím, že ten citelný pokles během během noci bude fakt tím stropem...

Jak ale nejlépe zateplit ? Opravdu mě zaujal ten drcený polystyren - ani jsem nevěděl že se to dá koupit ! Vím o foukané izolaci, ale to se mi zdálo drahé páč do těch dutin to dostanu sám. Je tam 15cm vzduchová bublina, je to levné a určitě tomu pomůžu, nezkazím tím něco či je to blbý nápad ?

Ten drcený polystyren by měl být prodyšný, a neměla by tomu vadit vlhkost - měla by procházet, takže za mě ideální. Chápu k čemu slouží parozábrana a má určitě smysl ve většině zateplení, ale v mém případě se bojím, že když dám parozábranu nad strop v bytě, tak mi pod ní bude kondenzovat voda. Jsem zastáncem prodyšnosti(u starého baráku), takže by jsem rád kdyby barák dýchal i stropem, takže za mě asi: Vyplnit dutiny drceným polystyrénem a na to dát křížem těch 30cm vaty, bude to ok ? Nebo úplně bez vaty ?

Ještě jednou díky za rady, zrekonstruoval jsem si celý byt a trámy ve stropě jsou v pořádku, nerad by jsem na závěr něco totálně zkazil a je fakt že luftuju stropem bohu do oken :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny