Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hladinoměr do studny

To máš pravdu, ale kutilové "páchají" daleko složitější a podstatně nebezpečnější věci, než je toto. ;-) Pokud by šlo o jednofázové čerpadlo, je to tak jednoduché, že na tom není celkem nic, co by mohl pokazit. Vhodnou a vyhovující krabici pro relé-spinač dostane v každém elektroshopu s elektroinstalačním materiálem v místě bydliště, včetně lištičky pro uchycení a vývodek pro přívodní a vývodní kabel (PVC "šňůra"3C x 1,5) a kablíky k sondám. Na přívod namontovat vidlici 1+N+PE 230V/16A, na vývod zásuvku (do vlhka, pro montáž na stěnu) 1+N+PE 230V/16A. Případně by mohla být vestavná a namontovaná do víka, nebo na bok, krabice s relátkem. Krabici s relátkem hladinnového spinače umístit ve vhodném místě u vývodu z instalace, kde má teď čerpadlo zapojené, v místě, kde je vše kryté před deštěm. A čerpadlo zapojit do zásuvky za relátkem umístěné vedle krabice, nebo na krabici. Sondy jsou na bezpečné napětí, takže pouze kablíky a sondy uchytí na tyč spuštěnou dostudny. A když to bude hotovo, před prvním zapojením do zásuvky na síť, nechá zkontrolovat kamarádem odborníkem !!! Za panáka slivovice.:-D
S třífázovým čerpadlem ( nutný do okruhu ovládání ještě 3 fáz. stykač) by to bylo asi trochu složitější, s tím by mu ale dobrej kamarád poradil taky.
Kdyby chtěl schema zapojení, stačí napsat "poradna.net" a určitě mu někdo, případně i já , nakreslíme. Jak pro jednofáz, tak pro třífáz. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny