Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komín na chajdu

Pro případ že by jste chtěl užít kouřovod ve funkci komína můžete pořídit kamna Verona TOP (obdobné jako Milano) s horním vývodem, kamna jsou vzadu vybavena dvěma vzduchovými průduchy jež lze napojit na rozvod teplého vzduchu např. do sousední místnosti, což asi nevyužijete nicméně...viz.

https://www.krbova-kamna.com/thorma-verona-b-top-c erny-p.html?utm_source=heureka&utm_campaign=thorma -verona-b-top-cerny

Tyto verze jsou vyráběny na základě požadavku ruského trhu, ale koupit se dají již i u nás.
Otázkou je, zda se kouřovod ve funkci komína vzhledem k ceně kamen " finančně oplatí" pro bezproblémovou funkci je třeba aby byl totiž z nerezu což vyjde dráž...(byť zase nebude dlouhý= nižší cena) Pro účel chatky by bylo asi vhodnější pořídit levnou komínovou stavebnici při vaší výšce za pár tisíc anebo postavit klasický komín z plných červených pálených cihel bez vložky.
Jen podotýkám že vhodným palivem pro zamýšlená kamna je dřevo + zejména na prodloužení výkonu anebo přez noc hn. uhelné brikety, lze topit i dalšími palivy, výhodou je možnost zbavovat popel za uzavřených dvířek (pohyblivý rošt)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny