Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domáci vodárna TOGA 750 nečerpá vodu

Už jsem mírne zoufalí. Mám domáci vodárnu TOGA 750 už 12 let. Fungovala dobre až na neustále číštení tlakového čidla. A teď nefunguje. Vše začalo tím že se stratila voda ve studni tak jsem čerpadlo odpojil. Po 2 týdnech už tam byla tak jsem čerpadlo zalil, pripojil a nic. Jede na sucho. Vyčerpá vodu co jsem zalil a pak nic. Delal jsem tohle:

- vymenil jsem sací koš ve studni (má zpetnou klapku tak jsem myslel že je špatná)
- zkoušel jsem zalít a v studni otevřít vypouštecí ventil, jestli voda protíká a nejsou ucpané trubky
- vykopal jsem trubky a vymenil
- vzal jsem 5 metrovou hadici namontoval sací koš, pripojil k čerpadlu, zalil a dal naprímo do stuny, nic. Trochu vyčerpá a dále ne.
- samozrejme jsem dofouknul vak který dáva tlak v nádobe ale na tom si myslím nezáleží
- mám dokonce rovnaký starý čerpadlo tak jsem zkusil i to
- sací koš ve studni je asi tak 1 metr ve vode a pak 5 metrů na povrch, sací výška je tech 5 metrů

Ptám se je možný že když šlo to čerpadlo na prázdno nekolik minut že se poškodilo?
Mal jsem je nekolikrát rozebrané a zdá se mi že tam žádná membrána není. Jestli jste neco podobného rešili dejte vedet.

Predem dík.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem to nakonec dal. Jak radil kejki zkoušet. Nakonec jsem udělal to, že jsem obrátil vodu a obe…
trsek 14.11.2016 00:31
trsek
Dobrý den,někde máte něco hodně špatně,vidím to na špatné položení nové trubky,někde se tvoří vzduch…
Lubomír 14.11.2016 10:48
Lubomír
Já mám čerpadlo přímo nad studnou, cesta bez obloučků, nakonec si myslím, že to bylo vypouštěním tím… poslední
kejki 16.11.2016 12:26
kejki

Tak jsem to nakonec dal. Jak radil kejki zkoušet. Nakonec jsem udělal to, že jsem obrátil vodu a obecní jsem pustil do systému. Ve studni jsem otevrel vypouštecí ventil a napouštel studnu :-/ Voda tekla, pak ne, pak zase, pak bublinky,... proste mel jsem v trubkách vzduch. Když už konečne tekla neprerušovane chvíli jsem ji nechal a pak zavrel ventil. Potom jsem odpojil obecní vodu a pustil čerpadlo. Chvíli tahalo a pak jsem slyšel jak jede naplno (ne dute) a pak zastavilo. A už jede. Hurá.

Dobrý den,někde máte něco hodně špatně,vidím to na špatné položení nové trubky,někde se tvoří vzduchový pytel,kterému se nechce zmizet normální cestou.Někdy je to opravdu problém,nedavno jsem to řešil u kámoše.Instalatérská firma mu opravovala prorezlý přívod ze studny.Pak to chtěli zprovoznit a čerpadlo nedokázalo natlakovat,řekli mu ,kupte nové čerpadlo.Volal mně,já mu to čerpadlo kdysi montoval a zprovoznil před lety,čerpadlo konstrukčně podobné vašemu.Dorazil jsem a jak jsem uvedl výše,zalívat pootočit,nechat vybublat a čerpadlo se chytlo a maká jako nové.
Toto byl již druhý případ u kamarádů s čerpadlem této konstrukce,že byli instalatérskou firmou odesláni pro nové čerpadlo,že nedává tlak,ten první případ je starý nějakých dest let a to vadné čerpadlo čerpá dodnes v patrovém baráku dvě koupelny.:-)

Já mám čerpadlo přímo nad studnou, cesta bez obloučků, nakonec si myslím, že to bylo vypouštěním tím spodním otvorem a příště zkusím při zalévání ten spodek povolit. Protože jinak kdykoliv během roku jede na drc, i při vyčerpání studny, i při sundání sacího potrubí nemá problém ho natáhnout, ale zřejmě potřebuje vodu někde dole uvnitř.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru