Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pochodujuca pracka Elektrolux EWF1274BW

V piatok k nam dorazila nova pracka a susicka a dnes mam v hlavu v smutku, pretoze manzelka ma obvinila, ze som debil, co ani pracku nevie zapojit.
Pracka absolvovala prve pranie naprazdno bez problemov. Odvtedy sme skusali prat 2x, pracka vzdy pri zmykani zacne pochodovat po kupelni az vytrne odtokovu hadicu zo steny. V podstate keby ju nestrazime vytrhne mozno aj tu elektricku snuru a pripoj vody;o).
AK vylucime zatial moznost, ze sa jedna o vadny kus, na co som mohol zabudnut?
Z pracky som odstranil z bubna zarazky, ktore ho aretovali pri preprave, vsetko vybral, zapojil vodu a odpad, nastavil v kupelni tak, aby bola vo vodovahe. Ak skusam s prackou pohnut po uhlopriackach, ci stoji na nozickach ani sa nepohne.
Je to pracka na 7kg, zena tvrdila, ze dala tak 3-4kg pradla, opticky ked som sa pozrel bola ta pracka spolovice prazdna.
Cisto teoreticky, co sposobuje rezonanciu bubna a nasledny pohyb pracky, ked prazdny bubon nereznoval. Nechce sa mi verit, zeby sa pocas prania pradlo rozlozilo 2x tak nestastne az vyosilo bubon z idealnej drahy.
Pre istotu som si uz pozrel aj navod (aj ked navod citaju len zbabelci;o)) a nenasiel som v nom ziadne svoje pochybenie.
OT: Inak susicka po prvom suseni ma prekvapila, pradlo sa naozaj len zlozilo...az na moje tricko, to bolo treba trosku prezehlit, takze odporucam;o).

Předmět Autor Datum
Opravdu vyndány všechny přepravní šrouby? Buben by měl být zcela odpružen oproti tělu pračky - pokud…
ms 29.10.2016 12:57
ms
Pokud jste udělal vše co jste musel,tak měnapadá možnost že vyrovnávací závaží na vnějším bubnu může…
dabac 29.10.2016 12:58
dabac
No aby so, nehral chrumkaveho je to este ista moznost mojgho pochybenia. V navode na http://www.elec…
fleg 29.10.2016 13:39
fleg
A nemají se ty plasty, kterými procházely ty aretační šrouby taky vytáhnout?Podle těch gumových "špo…
iconek 29.10.2016 14:45
iconek
Souhlasim taky jsme to vzdycky vytahovali
Chudys 29.10.2016 15:01
Chudys
Musí se vyndat i ten plast. kroužek a ta guma. Nesmí tam být!!!
yyy 29.10.2016 15:17
yyy
Chybami sa clovek uci, zabudol som, ze bubon musi ma volnost pohybu a neuvedomol si, ze je zaretovan… poslední
fleg 29.10.2016 17:22
fleg

Opravdu vyndány všechny přepravní šrouby? Buben by měl být zcela odpružen oproti tělu pračky - pokud se na něj zatlačí, měl by prostě pružit. Pozn.: Mám prastarou pračku s horním plněním, ale mělo by to jít poznat i na předním plněním.

Pokud jste udělal vše co jste musel,tak měnapadá možnost že vyrovnávací závaží na vnějším bubnu může býti nedotažené.Stát se to může.Mě se to stalo na pračce Candy.I když jsem to závaží potom dotáhl tak už asi pozdě.Protože se ulomila hřídel.Kdybych reagoval hned když ta mrcha začala vibrovat tak se to nestalo.Průšvih byl že už to bylo po záruce.Volejte servis.

No aby so, nehral chrumkaveho je to este ista moznost mojgho pochybenia.
V navode na http://www.electrolux-ui.com//DocumentDownLoad.asp x?DocURL=2015\192\976513iiCS.pdf je v bode 3 uvedene, ze mam dal dole drziaky hadic (spodne dva na bokoch) a namiesto nich nasadil dodane plastove kruzky (preco???). Tie dva bocne drziaky ma az tak netrapia, ich funkcia je jasna, ale nechapem preco v navode ukazuju, ze mam dat dole aj skrutku (dlzka asi 10cm) v hornej casti pracky.
Zeby to bola nejaka aretacna skrutka? Naco je tam potom to tesenie a preco podla navodu ho mam dat prec a dat tam tu plastovu blbost?
Funkcia tohoto mi nejako unika.
Inak navod je super, ano slovo, vsetko len v obrazkoch.
[http://kutilska.poradna.net/file/view/4252-img-201 61029-132644-jpg]

Chybami sa clovek uci, zabudol som, ze bubon musi ma volnost pohybu a neuvedomol si, ze je zaretovany okrem prednych vloziek aj tymito skrutkami s plastovymi trubickami vzadu.
Idem dat prat, ale myslim, ze uz to bude ok, chyba bola, ze bubon bol "napevno", snad to prezil tie dve prania;o).
Dakujem vsetkym "nakopavacom";o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru