Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotazy na plechovou krytinu

Dobrý den,
plánuji komplet novou střechu a jako krytinu plánuji plech. Jde o starý dům a nechci ho nově zatížit pálenou taškou. Aktuálně je tam totiž nějaký pozink a ve špatném stavu. Náhradou mohou být buď plechové tašky nebo nějaké moderní typy falcované krytiny, jako např Satjam Rapid. Můj dotaz tedy je následující - která krytina bude odolnější v případě, že zvolím stejnou kvalitu povrchové úpravy? Bude to taškový typ a nebo zmíněná napodobenina falcované krytiny a nebo je to jedno?

Druhá otázka směřuje na zaklopení. Podle toho, co jsem se dočetl, je to pro plech vhodné. Bude lepší zvolit latě a nebo OSB? Jako latě by měla stačit tloušťka 24 mm. U OSB to musí být taky taková tloušťka a nebo stačí méně? OSB mi totiž přijde pevnější a celkové odolnější. Bojím se ale, aby se v případě nějakého zatečení nedošlo k bobtnání a rozklížení desky...

Jako výrobce střešní krytiny budu mezi volit Lindab, Ruukki a Satjamem. Záležet bude na typu krytiny. V případě skládané to bude Satjam Arad nebo Lindab GoodLock. Obě mají kotvení lépe chráněné proti povětrnostním vlivům. V případě falcované to bude Ruukki Classic D, Satjam Rapid, Lindab Seamline nebo Lindab SRP Click. Chtěl jsem Prefu, ale ta je moc drahá.
A nakonec samotná instalace. Střecha bude nová včetně krovů. Stávající trámy jsou napadené nějakou houbou a staré. Je běžné, že firma, která pokládá krytinu umí udělat i krovy?

Předem děkuji za reakce.

Předmět Autor Datum
Znám pár firem,kde jsou schopni vše vysvětlit i s návštěvou jedné z jejich předešlých zakázek, i kva… nový
E250TD 17.10.2016 13:56
E250TD
Střešní lat 24 mm neznám ,pokud mi je známo nejmenší střešní lat je 30mmx50mm. Loni jsem měnil střeš… nový
Kimbert 17.10.2016 16:34
Kimbert
Moje chyba. Samozřejmě jsem myslel prkno. To je podle mě v tloušťce 24 mm běžné. Rpzměry 30 x 50 a n… nový
Pavel Ly 17.10.2016 17:20
Pavel Ly
Pavle, domnívám se, když si vyberte plech, podíváte se stránky výrobce, jak se má tento plech montov… poslední
milan.cukrar 17.10.2016 17:30
milan.cukrar

Znám pár firem,kde jsou schopni vše vysvětlit i s návštěvou jedné z jejich předešlých zakázek, i kvalitně zrealizovat tu vaši.Má to ale jeden háček .Tyto firmy mají zakázky na rok dopředu. Hodně úspěchů při jejich hledání . Ukroši prý umí taky,ale mnohdy jejich práce s kvalitou a krásou vůbec nesouvisí. Vidím v okolí každodenně .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru