Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotazy na plechovou krytinu

Dobrý den,
plánuji komplet novou střechu a jako krytinu plánuji plech. Jde o starý dům a nechci ho nově zatížit pálenou taškou. Aktuálně je tam totiž nějaký pozink a ve špatném stavu. Náhradou mohou být buď plechové tašky nebo nějaké moderní typy falcované krytiny, jako např Satjam Rapid. Můj dotaz tedy je následující - která krytina bude odolnější v případě, že zvolím stejnou kvalitu povrchové úpravy? Bude to taškový typ a nebo zmíněná napodobenina falcované krytiny a nebo je to jedno?

Druhá otázka směřuje na zaklopení. Podle toho, co jsem se dočetl, je to pro plech vhodné. Bude lepší zvolit latě a nebo OSB? Jako latě by měla stačit tloušťka 24 mm. U OSB to musí být taky taková tloušťka a nebo stačí méně? OSB mi totiž přijde pevnější a celkové odolnější. Bojím se ale, aby se v případě nějakého zatečení nedošlo k bobtnání a rozklížení desky...

Jako výrobce střešní krytiny budu mezi volit Lindab, Ruukki a Satjamem. Záležet bude na typu krytiny. V případě skládané to bude Satjam Arad nebo Lindab GoodLock. Obě mají kotvení lépe chráněné proti povětrnostním vlivům. V případě falcované to bude Ruukki Classic D, Satjam Rapid, Lindab Seamline nebo Lindab SRP Click. Chtěl jsem Prefu, ale ta je moc drahá.
A nakonec samotná instalace. Střecha bude nová včetně krovů. Stávající trámy jsou napadené nějakou houbou a staré. Je běžné, že firma, která pokládá krytinu umí udělat i krovy?

Předem děkuji za reakce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Střešní lat 24 mm neznám ,pokud mi je známo nejmenší střešní lat je 30mmx50mm. Loni jsem měnil střeš…
Kimbert 17.10.2016 16:34
Kimbert
Moje chyba. Samozřejmě jsem myslel prkno. To je podle mě v tloušťce 24 mm běžné. Rpzměry 30 x 50 a n… nový
Pavel Ly 17.10.2016 17:20
Pavel Ly
Pavle, domnívám se, když si vyberte plech, podíváte se stránky výrobce, jak se má tento plech montov… poslední
milan.cukrar 17.10.2016 17:30
milan.cukrar

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru