Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce chlívů

Zdravím,

rozhodl jsem se z 5ti chlívů udělat jednu až dvě "normální" technické místnosti. Problém trochu je, že se jedná o smíšené zdivo (kámen, cihla) a stěny jsou (po shození klenby (v každém chlívu navíc byla úplně jiná)) dosti nerovné (celkový pohled viz obr A). Takže přemýšlím jak se s tím co nejlépe vypořádat. Dostal jsem několik rad:

1/ dozdít nerovnosti cihlou (případně na to pak dát polyš)
2/ udělat bednění a vylít to betonem (viz obr B)
3/ nechat to tak a ředstavit před to cca desítku stěnu z ytongu

Mě osobně se nejvíc líbí varianta s vylitím betonem (aspoň by se ty šutry lepený blátem zpevnily.

Je něco z toho úplně zcestné, případně jakou variantu byste mi doporučili?

A ještě dotaz - dělat prvně betonovou podlahu (plovoucí / neplovoucí?) nebo prvně ty stěny případně strop?

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
KROK č. 3 - PODLAHA Udělal jsem menší díru do podlahy a bohužel se v ní už asi 4 dny drží voda (obr…
nema 09.04.2017 19:30
nema
Dobry den Z druhe strany musite zed odkryt,az pod zaklady,dobre ocistit, obsalovat, vyarmovat a vybe…
mika66 13.04.2017 23:30
mika66
Pod nopovou folií nemusí dělat beton. A celý ten pomník historie měl skončit na hromadě a na ní mohl… nový
kejki 14.04.2017 22:52
kejki
Co se týká izolace, asi se vydám touto cestou: Když není možná sanace vlhké sklepní stěny zvenčí, n… nový
nema 26.04.2017 13:09
nema
KROK č. 4 - IZOLACE STŘECHY Momentálně obracím svou pozornost vzhůru ke střeše, tu bych potřeboval… poslední
nema 26.04.2017 13:38
nema

KROK č. 3 - PODLAHA

Udělal jsem menší díru do podlahy a bohužel se v ní už asi 4 dny drží voda (obr. B). Z druhé strany zdi (obr. A) je hlína zhruba po tu červenou čáru. Posledních pár dní trochu pršelo, tak nevím jestli to jen neprotéká z té druhé strany, každopádně se mi to jeví jako dost velký problém, který nevím jak nejlépe vyřešit. Nějaké nápady?

Dobry den
Z druhe strany musite zed odkryt,az pod zaklady,dobre ocistit, obsalovat, vyarmovat a vybetonovat az nad teren, tloustka 10 cm bude stacit,po vyschnuti natrit,hydroizolacnim naterem nebo pastou,pak na to prichytite takovou umelohmotnou folii s bublinami(bohuzel nevim jak se to jmenuje cesky)bublinami ke zdi, po te do vykopu polozite geo textilii a na ni drenazni trubky(proto musite kopat pod zaklady)ktere vyvedete do kanalu na destovou vodu, vsecno to musite samozrejme hned od zacatku vyspadovat, dobre je trubku na vyssi strane vyvest ze zeme,tim vam tam bude proudit vzduch a lepe to vsechno bude vetrat,pak to zasypete oblazky tak 20cm a zase geo-textilii,no a pak zasypat oblazky az nahoru
Tim si zaroven zpevnite zaklady coz je vase dalsi otazka, kdyz je teren za po tu cervenou caru na fotce tak mate zaklady hluboke dost,zdi maji tak kolem metru pocitam, drive se chlevy staveli castecne zapustene tim tak v zime nepromrzaly

Pod nopovou folií nemusí dělat beton. A celý ten pomník historie měl skončit na hromadě a na ní mohl stát energeticky a funkčně bezstarostný domek.

Podlahu odizolujete hydroizolací a tepelnou izolací, ale ta vlhkost ve stěnách nemá žádnou překážku.

Co se týká izolace, asi se vydám touto cestou:

Když není možná sanace vlhké sklepní stěny zvenčí, nezbývá než izolovat zevnitř. Nejdříve odstraňte uvolněné zbytky omítky a zdiva. Potom namíchejte řídkou izolační stěrku a natřete jí zdivo (A). Jakmile nátěr uschne, namíchejte stěrku hustější a směs naneste v síle asi 3 mm (B). Hladítkem s lehce navlhčenou houbou plochu stočíte jako při štukování. Stejně tak můžete proti stoupající vlhkosti ošetřit podlahu.

Z druhé strany se do odkopávání pouštět nebudu...

Co se týká vybetonování podlahy pod úrovní základů, tak zatím netuším jak se do tohoto pustit...

KROK č. 4 - IZOLACE STŘECHY

Momentálně obracím svou pozornost vzhůru ke střeše, tu bych potřeboval zaizolovat a (protože chci aby střecha byla zároveň strop) překrýt sádrokartonem. protože se mi nechce shazovat tašku, řeším zda zaizolovat pomocí něčeho jako jsou stříkané pěnové izolace. Jestli se to vůbec nanáší přímo na tašku zevnitř??? Foto střechy zevnitř je v příloze. Máte někdo s tímto zkušenost? V jaké se to pohybuje cenové relaci (jestli by to stálo stejně jako kdyby přijela firma, shodila tašku, dala paropropustku a nějakou vatu, tak bych dal asi přednost této klasice).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru