Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TV rozvody- poraďte slečně :-)

Z té krabičky vede ještě jedna dírka s nápisem TV, ale nevím co tam patří
Inu tam patří kabel, který povede do televizního přijímače.
Obdivuji Vaši šikovnost, že jste dokázala přimontovat anténu na střechu, teď už stačí doladit ty kabely.
Protože jste neuvedla některé důležité informace, zkusíme na to přijít, takže:
Do antény jste zapojila kabel na střeše a jeho druhý konec jste na půdě??? - zapojila do černé krabičky do konektoru popsaného anténa, která je taky na půdě??? zapojená do zásuvky? Když je to připojené, svítí na černé krabičce zelené světýlko?

Dole v pokoji máte televizi, která má konektor pro anténu zapojený kabelem do zásuvky na zdi - je tak? Ta televize má naladěné kanály nebo ne? Pokud je má naladěné, je to ze stejného města, nebo jste se stěhovala zdaleka?

Takže zbývá zjistit, který konec z těch dvou kabelů, které čouhají ze země na půdě je ten správný. Tak prostě zapojte nejdřív jeden a pak druhý.
Je - li televize naladěná ve stejném městě, měla by na jednom kabelu začít fungovat.
Pokud není naladěná, připojte na půdě jeden kabel a spusťe automatické ladění na TV. Když nic nenajde, připojte druhý kabel a zase spusťe automatické ladění.

Když ani jednou neuspějete, asi bude opravdu něco rozbitého v kabeláži. V takovém případě si vyberte, co je jednodušší. Buď odneste televizi na půdu a tam ji připojte krátkým kabelem s krabičkou do konektoru televize, nebo zase odmontujte tu anténu ze střechy, doneste ji do pokoje s TV a připojte krátkým kabelem do černé krabičky do konektoru anténa a druhým krátkým kabelem propojte televizi s krabičkou do konektoru televize, nezapomeňte zastrčit taky napájení krabičky do zástrčky a znovu laďte...
Pokud to takto půjde, budete asi muset prozkoumat ty krabičky na zdi, co je v nich špatně...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny