Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový prkenný plot

Dobrý den,

chystám se stavět nový plot. Půjde o klasický dřevěný plot umístěný nad zídkou. Moje první otázka je spojena právě s onou zídkou - na zídce budou betonové stříšky, bude lepší prkna na plot osadit kousek nad plochu betonu, aby nebyla v kontaktu s vodou, která by se na betonu držela, nebo nebude vadit, když se prkna "posadí" na zídku?

A otázka druhá - uvažoval jsem o horních koncích prken a bojím se opět vlhkosti, která se na plotě bude držet. Prkna jsou namořená a ošetřená lazurou. Mělo by tedy nějaký smysl, dávat nahoru na plot třeba plastovou lištu, aby se případná voda/sníh nedržela přímo na dřevě?

Děkuji za radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud dřevěný, srazit vršky i spodky pod uhlem a určitě nad betonove strisky (3 cm stačí, pokud neby…
Al2 14.09.2016 19:21
Al2
mam z WPC plastovek branku.. cena je drazsi, z dalky vypada jako drevo, jako plast jedine pri dotek…
pl 15.09.2016 11:03
pl
* plotovek :) poslední
pl 15.09.2016 11:03
pl

Pokud dřevěný, srazit vršky i spodky pod uhlem a určitě nad betonove strisky (3 cm stačí, pokud nebydlis v horách, kde je 3 mesice v roce sníh). Pokud Te baví každých 3-5 let to (obrousit a) natrit znova a na severní straně likvidovat mech na spodku skalicí (pokud u vás hodně nefouka vítr, který vse rychle vysuší), je to fajn řešení :)

Pokud bys ale chtěl udelat plot a minimálně 30 let si ho nevšimnout, neb bude vypadat stále jako nový, dej dřevoplastový plotovky. Na konstrukci z drevoplastu nebo na kovovou s vypalovanou barvou nanášenou praskovym lakovanim (komaxit). Výhybej se ale recyklatu u těch plotovek, vypada to hnusne. Plotovky chytat do konstrukce nerezovyma texama a zapustit hlavu.
Jukni na web, třeba na plotovestudio.cz, ale děla to dnes spousta firem, dneska ty drevoplasty uz i slušně vypadají. Pokud bys chtěl patinu, zvol kartacovanou variantu.

Ano, je to dražší, ale vrátí se ti to na ceně barvy, o praci nemluvě ... Mluvím z vlastní zkušenosti s oběma variantama ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru