Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový prkenný plot

Dobrý den,

chystám se stavět nový plot. Půjde o klasický dřevěný plot umístěný nad zídkou. Moje první otázka je spojena právě s onou zídkou - na zídce budou betonové stříšky, bude lepší prkna na plot osadit kousek nad plochu betonu, aby nebyla v kontaktu s vodou, která by se na betonu držela, nebo nebude vadit, když se prkna "posadí" na zídku?

A otázka druhá - uvažoval jsem o horních koncích prken a bojím se opět vlhkosti, která se na plotě bude držet. Prkna jsou namořená a ošetřená lazurou. Mělo by tedy nějaký smysl, dávat nahoru na plot třeba plastovou lištu, aby se případná voda/sníh nedržela přímo na dřevě?

Děkuji za radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud dřevěný, srazit vršky i spodky pod uhlem a určitě nad betonove strisky (3 cm stačí, pokud neby… nový
Al2 14.09.2016 19:21
Al2
Musím přiznat, že po plotovkách, ze kterých plast přímo křičí, jsem byl příjemně překvapen výměnou p… nový
kejki 15.09.2016 10:17
kejki
mam z WPC plastovek branku.. cena je drazsi, z dalky vypada jako drevo, jako plast jedine pri dotek… nový
pl 15.09.2016 11:03
pl
* plotovek :) poslední
pl 15.09.2016 11:03
pl

Pokud dřevěný, srazit vršky i spodky pod uhlem a určitě nad betonove strisky (3 cm stačí, pokud nebydlis v horách, kde je 3 mesice v roce sníh). Pokud Te baví každých 3-5 let to (obrousit a) natrit znova a na severní straně likvidovat mech na spodku skalicí (pokud u vás hodně nefouka vítr, který vse rychle vysuší), je to fajn řešení :)

Pokud bys ale chtěl udelat plot a minimálně 30 let si ho nevšimnout, neb bude vypadat stále jako nový, dej dřevoplastový plotovky. Na konstrukci z drevoplastu nebo na kovovou s vypalovanou barvou nanášenou praskovym lakovanim (komaxit). Výhybej se ale recyklatu u těch plotovek, vypada to hnusne. Plotovky chytat do konstrukce nerezovyma texama a zapustit hlavu.
Jukni na web, třeba na plotovestudio.cz, ale děla to dnes spousta firem, dneska ty drevoplasty uz i slušně vypadají. Pokud bys chtěl patinu, zvol kartacovanou variantu.

Ano, je to dražší, ale vrátí se ti to na ceně barvy, o praci nemluvě ... Mluvím z vlastní zkušenosti s oběma variantama ...

Musím přiznat, že po plotovkách, ze kterých plast přímo křičí, jsem byl příjemně překvapen výměnou prkenného plotu za plastový, kdy bych si bez upozornění změny ani nevšiml. Tmavé desky, výměna za pár hodin.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru