Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem UPS na autobaterii, jak na to?

Vezmu to popořadě, snad tě tím neurazím.

1.) Je to blbost - musel by jsi ještě upravit chlazení UPSky jinak by se ti po nějakém čase přehřála, také záleží na zátěži, ale UPSky mají pouze "akumulační" chladiče, které jsou jen tak tak dimenzované na kapacitu interní baterie. Důvod - cena, velikost.

2.) A co třeba koupit větší gelovku ? Kterou by jsi připojil externě ? Pak by jsi nemusel řešit dobíjecí napětí.

3.) Pokud by jsi z nějakých dosud neznámých důvodů vyloučil bod 2, dají se upravit i dobíjecí obvody samotné UPSky, ale chce to už větší znalosti o elektronice a bez schémata (schéma na 99,99% neseženeš) se to dělá docela blbě. Nejspíše bude někde na desce napěťový dělič a dále operák, komparátor nebo procesor, který bude měřit napětí na baterce. Kdyby jsi měl jó velký štěstí, v některých UPSkách se dá narazit na trimlíky a těmi následně doladit různé parametry.

4.) Dvou kabelů od plusového pólu si moc nevšímej, ten tenčí napájí podpůrné obvody a ten silnější vede přímo do silové části. Důvod - rušení.

To s tím odporem mezi baterku a UPSku ani raději komentovat nebudu, nebudu komentovat ani to s tou externí nabíječkou - také by se mohlo stát, že ti to blafne a to je u záložních zdrojů, které nejsou pod stálým dohledem docela problém.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny