Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavební buňky - střecha.

Dobrý den, měl bych jeden dotaz. Mám dvě stavební buňky samostatně. Buňka číslo1 je o rozměrech 2,85x5,40 a háky na přemístění pro jeřáb má klasicky nahoře. Buňka číslo 2 ke 3,1x6,1 metrů a háky na zvedání jsou umístěny dole. Jsou to odlišné konstrukce a můj dotaz je směřován na střechy. Neví někdo jakou mají střechy nosnost (nikde jsem to nenašel, ale vzhledem k tomu, že jsou střechy téměř rovné, nějakou nezanedbatelnou nosnost musí mít)? Na buňce 2 jsem již udělal střechu podzednice na jednom boku, na druhém boku buňky prostřední podzednice + druhá vyvýšení kvůli sklonu pergoly a na druhé straně mám tři stojny.
Na buňku 1 se chystám udělat klasickou sedlovou stříšku (podzednice 12x14 na krajích a uprostřeh a na obě strany krovy 10x12 s přesahem (tady nevím jak můžu udělat velký přesah? Dá se udělat i jeden metr?)). Nerad bych, aby to někomu spadlo na hlavu. Tesař a kupa poradců říkalo, že to je v pohodě a buňky střechu udrží, že se dávají buňky i na sebe a lidi v tom bydlí, a tesař takto již několikrát dělal... Krytina plech, lehká a moc sněhu by na střeše ostávat nemělo sklon 20%. Předem moc děkuji za jakoukoliv radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pracoval jsem ve firmě kde se tyto buňky vyráběly pro Německo.Jak se píše tak rám je z profilového p…
kap.dabač 29.06.2019 10:50
kap.dabač
Pribram? BTW ja z nich mam barak taky. poslední
bahno 30.06.2019 15:19
bahno

Pracoval jsem ve firmě kde se tyto buňky vyráběly pro Německo.Jak se píše tak rám je z profilového plechu síle 4-5 mm.Střecha je rovná z trapézového plechu síla tuším 08 nebo 1 mm.Nosnost je tedy velká.V Německu jsme z těchto buněk montovali ubytovny pro azylanty.Dají se stavět na sebe a prakticky libovolně kompletovat různé patrové sestavy.Čunek z nich nechal postavit Baráky pro cikány.Tak že je můžete zatížit libovolně aniž by došlo k deformaci konstrukce buňky.Řekl bych že jejich konstrukce je dokonce zbytečně předimenzovaná co se odolnosti týká.Na stavbách se s tím nemažou a buňky jsou prakticky nezničitelné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru