Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
60 smirkem Hrubší jsi zkusil? Tím gumákem se blbě drží rovina. Kdysi jsem si podlepoval ony kotoučk…
čumil_old 25.07.2016 19:06
čumil_old
Já bych chemický odstraňovač barvy na dřevo nepoužil. pokud vsákne, bude dělat neplechu s novým nátě…
Henessy 25.07.2016 19:32
Henessy
Chemii nepoužívat, souhlas. Ovšem nevím, kolik je těch oken. Pokud je jich více, tak bych volil spíš…
uličník 25.07.2016 23:29
uličník
Na špatná místa jsem použil horkovzdušku a poté dobrousil multibruskou, zkoušel jsme i tu vrtačku a…
Peetrss 26.07.2016 13:21
Peetrss
Nevím, v jakém stavu jsou či byla vaše okna. Já většinou opravoval a natíral okna z 30. let. A tam j… poslední
uličník 26.07.2016 17:25
uličník

60 smirkem

Hrubší jsi zkusil? Tím gumákem se blbě drží rovina. Kdysi jsem si podlepoval ony kotoučky kroužkem z kartonu, aby to bylo tužší. Ale na větší výměry nic moc. Slušně bere segmentový smirek v rozbrusu, ovšem je to ďábel, používám na to regulátor otáček. Při tom si zase musíš hlídat teplotu motoru.
Jinak je tu barvožrout a barva se dá opálit. Pak ovšem pozor na prasknutí skla teplem.

Já bych chemický odstraňovač barvy na dřevo nepoužil. pokud vsákne, bude dělat neplechu s novým nátěrem.Leda na to, co jde důkladně omýt. Použil bych elektrickou teplovzdušnou pistoli při čemž bych nezapomněl něco dát na sklo. (já měl eternitovou šablonu od souseda). Pak to dobrousit třeba kotoučem.

Chemii nepoužívat, souhlas. Ovšem nevím, kolik je těch oken. Pokud je jich více, tak bych volil spíš plamen, než horký vzduch. Je to rychlejší. Je potřeba chránit sklo a nebo pak přesklít. Vrtačku bych nepoužíval, pokud člověk není zkušený, udělá víc škody. Jen by mě zajímalo, jestli tazatel ví, co ještě bude muset vše udělat, aby po natření okno vypadalo hezky :-)

Nevím, v jakém stavu jsou či byla vaše okna. Já většinou opravoval a natíral okna z 30. let. A tam jsem musel často vlepovat i centimetrové laťky, aby mezi oknem a rámem nebyla mezera. Vždy jsme to opalovali plamenem a brousili ručně, i když mám mašinky na to. Strojní broušení ubírá moc materiálu. Pak jsem to tmelil, aby se vrovnali nerovnosti, znova brousil, napustil, natřel základem, přebrousil... Ale tehda to chtěli udělat pořádně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru