Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kouřová klapa

Zdar poradno. Koupil jsem kuchyňská kamna a nemají kouřovou klapu.
Bude lepší když koupím rouru do komínu a klapou, nebo se mám na to vyprdnout?
Díky za případné rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hezký den :-) Kouřová klapka se dá užít jako dodatečná regulace výkonu, k omezení přílišného tahu k…
PETR M. 24.07.2016 09:53
PETR M.
Klapka na komíne má jediný význam, aby sa ti nesypali sadze priamo do kastróla pri poryvoch vetra ak…
Nuda 24.07.2016 11:52
Nuda
Na starém peci právě ta klapka byla originál zabudovaná.
Cat 24.07.2016 16:36
Cat
Přímo v tvém odkazu doporučují klapku dokoupit. V ceně těch kamen to zas není tak hrozná položka, kl… poslední
czcharlie 24.07.2016 17:01
czcharlie

Hezký den :-)

Kouřová klapka se dá užít jako dodatečná regulace výkonu, k omezení přílišného tahu komína (je-li)....Pokud je spotřebič sporák kamna "těsný" tzn. má těsné uzavírání dvířek a vzduchové klapky dobře dosedají tzn. když uzavřu dvířka i klapky oheň má tendenci uhasnout, pak není kouřové klapky třeba, jelikož obdobných výsledků jako s ní dosáhnete pouhou regulací vzduchovými šoupaty růžicemi apod., na dvířkách či jinde (dle typu)sporáku. Pakli-že sporák mnoho regulačních prvků (vzd. růžic)nemá a využívá spíše přirozené netěsnosti dvířek + např. povytažení popelníku místo regulační růžice šoupěte pak není od věci klapku užít jako další regulační prvek k lepší regulaci.....

Pořízením klapky a následnou instalací do kouřovodu anebo přímo kouřovodem s klapkou nic nezkazíte, používat ji nemusíte, může zůstat trvale otevřená ale vždy máte možnost ji v případě potřeby užít např.bude větrno komín bude mít vysoký tah apod....

Klapka na komíne má jediný význam, aby sa ti nesypali sadze priamo do kastróla pri poryvoch vetra ak sa práve neharcuje v peci.

Ťah do komína sa reguluje inde. To vy si tomu dal, škrtiť odťah spalín za ohniskom a dusiť sa v smrade pri peci. Ešte-že si nedáš klapku do odvodu spalín na plynovú karmu, plynový závesný kotol apod.

Přímo v tvém odkazu doporučují klapku dokoupit. V ceně těch kamen to zas není tak hrozná položka, klapku můžeš zabudovat, vyzkoušet a pak používat nebo nepoužívat podle potřeby. Pokud zůstane otevřená nijak dramaticky cestu spalin neovlivní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru