Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vytápět chalupu

Také jsem o tom kdysi uvažoval, je tam ale ještě jeden problém, když ty petry zapálíte, pak je třeba ze začátku nastavit vysoký výkon (spodní klapka na max.) aby se kamna řádně rozjela a vytvořila se nahoře žhavá vrstva, pak je třeba po cca deseti patnácti minutách seřídit na požadovaný výkon nastavit klapkami nižší přívod vzduchu.
Technicky by to řešit jistě šlo ale už by to bylo složitější, to chce "kutila" Kdybyste nechal zapálená kamna trvale nastavena na maximální výkon tak jsou-li plná uhlí mohlo by dojít jak z legrace říkám "k tavení reaktoru", čili riziko poškození přetížené litiny, přetěžování šamotu a plechu vlivem velmi velkých dilatací......
Ale s těmi předpřipravenými kamny máte pravdu já to tak dělám běžně. Kupříkladu večer mám doma 23 stupňů takže topit by bylo už zbytečné "přetopeno" čili kamna nachystám a ráno než jdu do práce jen zapálím rozhořím seřídím cca 10-15 minut za dalších cca deset minut,mrknu zda-li je vše OK, a odcházím, čili když je rodina doma nemusí vůbec na nic chytat domek je vytopený nemusí řešit žádné přikládání zkrátka jako by doma byl "radiátor" dálkového vytápění :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny