Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vytápět chalupu

Vzhledem k využití objektu a nákladům, bych volil krbové kamna kompenzované na výhřev požadované plochy chaty / chalupy a topil dřevem. Když jsou větší mrazy v zimě, tak přímotopy i s ventilátory jsou k ničemu, protože celkem dlouho trvá, než vytopí promrzlou místnost i o pár stupňů a mají drahý provoz. Ty jsou lepší spíše na temperování v noci, kdy je navíc doba nočního tarifu.
Ta gsm zásuvka od Flajzara je dosti předražená na to, jak málo toho umožňuje. Nechápu, že tohle lidi za ty prachy kupují. Používám mimo jiné moduly i tento GSM modul http://www.selax.cz/selax/eshop/2-1-GSM-komunikato ry/0/5/88-Akcni-cena-GSM-komunikator-SE2212X-nasta veni-i-pres-Internet//description#anch1 s velkým množstvím nastavení, čili supluje mimo jiné i plnohodnotný termostat. Mimo jiné umožňuje připojit i dvě teplotní čidla s monitorováním a spínat samostatně dva okruhy i na pouhé prozvonění čili zcela zdarma, nebo také prostřednictvím SMS. Hlavně umožňuje připojit i externí anténu, což je mnohdy u chat / chalup celkem klíčová vlastnost, když je signál operátora celkem slabej nebo kolísá, takže se může snadno stát, že zařízení bude nedostupné.
Pokud chceš čistě GSM zásuvku (dokonce 3 zásuvka, kdy se může i každá ovládant samostatně) a hlavně za dost dobrej peníz a se slušnou citlivostí a možností připojení externí antény, tak jednoznačně tato http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0& LH_BIN=1&_nkw=3+Sockets+Remote+Control+Wireless+Mo bile+Phone+GSM+SIM+Smart+Socket+Switch+SC&_sop=15
Pozor, tu jednozásuvku ale nebrat, je to totální shit s mizernou citlivostí a nepomůže ani dobastlení externí antény). Pokud máš ale signál full a nekolísá, tak poslouží i ona.
Kvalitní externí anténa se slušným ziskem: http://www.ebay.com/itm/GSM-5DBI-Small-Suction-Cup -Antenna-900-1800MHZ-Antenna-2G-3G-best-new-/23189 7017969?hash=item35fe23ae71:g:ivUAAOSwkNZUj-3C

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny