Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojler - životnost a průběžné náklady?

Jaká je průměrná životnost bojlerů (kvalitních, asi ČR Dražice) a průběžné náklady na servis a údržbu (svépomocí, nutný řemeslník)?
Co a proč vám nejčastěji odcházelo? Ceny a dostupnost náhradních dílů? Opravitelnost svépomocí? Má smysl uvažovat o něčem dovozovém? Proč má někdo el. bojler, když je dům/byt plynofikovaný a plyn se využívá na topení?

Předmět Autor Datum
Dražice je jasná volba. Díly skoro za hubičku.A údržba?Nevím co chcete udržbovat na boileru.Ten pros…
iconek 16.07.2016 21:23
iconek
Proč má někdo el. bojler, když je dům/byt plynofikovaný a plyn se využívá na topení? Treba bezpecno… poslední
Redmarx N 18.07.2016 12:30
Redmarx N

Dražice je jasná volba. Díly skoro za hubičku.A údržba?Nevím co chcete udržbovat na boileru.Ten prostě pár let ohřívá vodu a pak něco odejde (spirála, termostat).Výměnu těchto dílů si zručný člověk zvládne udělat sám.Servisní síť mají Dražice docela dobře zastoupenou.

Nesmysly jako Ariston nemá cenu kupovat.Ty odcházejí těsně po záruce.Myslím tím ty nový modely s elektronikou.Ono to je krásný, že mi to na displayi ukazuje teplotu, ale pokud odejde řídící deska, je to polovic ceny nového boileru, pokud je člověk odkázán na servis.Ten technicky zdatnější si vymění relátko za 100 korun sám.

A k tomu plynu.....jsou domy či byty, které ohřívají TUV prostě plynem.Je levnější, jen teplá voda má pomalejší náběh.A taky to chce mít místo pro umístění boileru.Pokud bydlím v 1+kk a nikam se mi nevleze....

Já mám v baráku technickou místnost, kde jsou umístěny veškeré věci k provozu domu.Akumulační nádrž, oběhovku, kotel, boiler, expanzku, vodárnu.Prostě vše, co je potřeba k provozu domu.

Boiler volte radši velký (120 L a výše) než třeba malou 50 L, která se bude neustále nahřívat a po koupeli jednoho člověka ve vaně se druhý človíček nemá šanci ani osprchovat.

Proč má někdo el. bojler, když je dům/byt plynofikovaný a plyn se využívá na topení?

Treba bezpecnostni duvody, zalezi jak to ma kdo resene, kazdopadne bojler je pohoda, stat se nic nemuze, s plynem je vzdy spojeno urcite nebezpeci.

Bojler by se mel nechat jednou za cas vycistit nebo si ho vycistit, ja to jeste nedelal, funguje to OK uz 8 let.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru