Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyřešit zapravení vnější špalety, která má hloubkovou mezeru mezi oknem a původní omítkou?

Tak to Vás tedy obdivuji, v tolika letech si pořídit další dítě! Ale jako jedni z mála přispíváte k populačnímu rozvoji v zemi, což je chválihodné. :-)

K tomu zapravení pomocí začišťovacích lišt Vám pomůže toto video. Vždy je lepší něco vidět než textem popisovat. Pak Vám bude vše jasné. Použití polystyrenu na ostění je možné, ALE!!! Přidělal byste si tím strašné práce navíc. Pak byste totiž musel použít i rohy s perlinkou. Lepidlem byste zasáhl i na stěnu domu. A aby to pak k něčemu vypadalo, musel byste udělat šambrány kolem oken a to u tak velkého domu znamená stavba lešení, což je neskutečná práce navíc!
Nejjednodušší opravdu bude, podle mě, následující:
1) Doplnit pěnu tak, kde chybí, po vytvrzení seříznout nebo zbrousit do roviny.
2) Očistit a odmastit(např. lihem) rámy oken. Podle videa nalepit apu lišty s perlinkou
3) Zakrýt fólií parapet a papírovou páskou oblepit rámy oken, ať si je nezašpiníte.
4) Nanést lepidlo pod perlinku, perlinku zapravit do lepidla a dále nanášet postupně další vrstvy lepidla a nebo použít sádrovou ruční omítku, kterou byste vytvořil i finální vrstvu. Ještě by asi bylo vhodné překrýt perlinky jednotlivých apu lišt dalším kusem perlinky, aby Vám časem nevznikly praskliny v rozích. Prostě do vrsty lepidla vložíte na perlinky apu lišt další kus perlinky (obdélník) v šířce perlinky u lišt.
5) No a nakonec penetrace a finální barva (omítka).

Přeji hodně zdaru! :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny