Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyřešit zapravení vnější špalety, která má hloubkovou mezeru mezi oknem a původní omítkou?

Zdravím!
My loni v zimě také měnili okna, a též je zde pár neduhů, které bych již nyní po zkušenosti nezopakoval. Měnili jsme kastláče za plasťáky, ale po zimě hned zateplili, takže rámy oken se namontovaly tak, že lícovali s původní fasádou, což situaci poté trochu usnadnilo.

No ona ta folie (pásky) by se měla dávat správně z obou stran. Důležitá je hlavně zevnitř, aby Vám vlhkost nešla do izolace kolem rámů - musí být paronepropustná. Zvenku zase musí být paropropustná. Ale když se nad tím člověk zamyslí, tak pokud přes pásku hodíte polyš během zapravení nebo zateplení, tak je fuk, jestli tam ta páska je nebo ne... To je můj názor.
Ale k Vaši situaci. Jak bych to dělal já. Pokud počítáte s tím, že budete časem zateplovat, řešil bych to následovně. Kupte lepidlo (lepící a stěrkovací tmel) a perlinku. Perlinku si naměřte na velikost špalety (trochu užší). Pěnu seříznětě, případně dopěňte díry. Před tím si zakryjte rámy a raději i skla, je to lepivé svinstvo. Pak hladítkem naneste lepidlo ( i přes pěnu samozřejmě), vložte perlinku a dál asi tušíte. Špalety bych teď prostě zapravil do rovna, natřel pěknou barvou ladící k břízolitu a nazdar... :-) Samozřejmě je škoda, že rovnou nezateplujete, mohl byste použít i APU lišty a měl vše kolem oken krásně zarovnané a úhledné. Ale to udělejte určitě až budete zateplovat!! Velice je doporučuji! Pak Vám nebude praskat omítka kolem rámů vlivem různé roztažnosti materiálů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny