Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak na čmelíky?

Po tatínkovi jsem před pár měsíci podědil chov slepic. Je to asi 4 týdny, co ti tupí ptáci začali večer hřadovat na dveřích kurníku. Přičítal jsem to horkům a samooptimalizaci kuřího chlazení, jenže to vypadá, že kurník je plný čmelíků a pipiny zcela inteligentně (doyenku jsem pojmenoval Zora, na počest JdC :-)) se v noci nechtějí nechat vysávat (kdo by taky dobrovolně chtěl, že?).

Co se pamatuju, táta to řešil výmalbou vápnem a já se ptám: použít starý (osvědčený?) postup, nebo je na to dnes nějaký hypersuper přípravek, co mě zbaví čmelíků a zanechá slepice voňavé, tedy něco na způsob unčmel&go?

Díky předem za podnětné nápady.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
já teda nejsem žádnej chovatel drůbeže, ale s čmelíkama mám taky drobnou zkušenost. Jednou se nám na… poslední
filuna 13.07.2016 13:39
filuna

já teda nejsem žádnej chovatel drůbeže, ale s čmelíkama mám taky drobnou zkušenost. Jednou se nám na verandě na chatě zahnízdili červenky a po čase si tam takhle sedíme a žena povídá - koukej co nám to leze po chlapečkovi za malý mravenečky. Nakonec jsme zjistili, že toho má plnou hlavu a že jsou to čmelíci. No tak jsme ho vyprášili a hotovo. Jenže žena si furt stěžovala, že jí pořád něco kouše a že to musí být ti čmelíci. Nepomohlo, když jsem jí říkal, že podle internetu to na člověka nejde. Tak jsem šel u nás do drogerie (v Praze!) - byla to ještě taková ta klasická - rakve-biče-volejovky - a když jsem jim to vypověděl, tak se mi dali Čmelíkostop. Pan prodavač se strašně smál (asi sexista ;-)) a paní prodavačová povídala - sem manželovy říkala, proč to bereš, to se používá jen v drůbežárnách (a hledej ve Vršovicích drůbežárnu) a hele, nakonec se to i tady prodá!
žena si s tím pak nějak poblbla a čmelíků nás zbavila. Ovšem otázkou zůstává, byli-li ti její čmelíci reální, nebo jen psychosomatičtí. Minimálně na ty druhý to ale funguje úžasně ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...