Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obložení exteriéru palubkami.

Zdravím

Pokud by jste chtěl "zateplovat" pak izolaci ano, ale pokud jde jen o obklad pak bych našroubil na zeď hranolky v patřičných vzdálenostech v závislosti na tloušťce palubek a ty pak na to "připevnil", čili mezi zdí a palubkou by byla jistá větraná mezera, dřevo by tzv. "dýchalo". Nicméně nejsem přímo odborník na tuto problematiku proto bych vás raději odkázal na odkazy jichž můžete sám na netu najít mnoho např.
http://www.biosdobris.cz/montaz-palubek-v-interier u-ndash-steny-a-stropy.php
http://hobby.idnes.cz/montaz-drevene-fasady-0uo-/h obby-domov.aspx?c=A121029_161704_hobby-domov_mce
apod. jistě najdete i zajímavější

Pouze bych si dovolil podotknout co se těch kamen týká, doporučuji za nimi udělat tak jak jsem uvedl výše, má to své výhody, snadná údržba, omyvatelnost, stálobarevnost, otěruvzdornost, vysoká tepelná odolnost, velký designový výběr (zejména keram glazov. dlažba )

A jinak samozřejmě myslím že pokud má jít o chatu, (a nejen o chatu) pak s palubkami určitě chybu neuděláte, jen co se týká těch exteriérových palubek, chápu ten "omšelý design" je sice hezký a "frčí" osobně ale po svých zkušenostech se dřevem bych možná doporučil impregnovat alespoň proti dřevokaznému hmyzu a sem tam impregnaci obnovit, nevím ale zda a kolik by to "ubralo" na vzhledu, užil bych bezbarvé přípravky....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny