Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dá se péřový polštář normálně vyprat v pračce?

Sušičky na prádlo jen ty bez kondenzátorů mají udávanou pracovní teplotu 70-80C, dnes se ale prodávají kondenzační a ty mají teplotu vzduchu pod 60C a stejnou pracovní účinnost jako ty předchozí. Tudy cesta nevede stejně jako u praček, je to jen cesta čištění toho mrtvého.
Je třeba se zbavit roztočů a současně i trusu, který dělají, takže je třeba rozdělit téma na samotné ničení a jak materiál co nejvíc zbavit od roztočů a trusu.
Ničení mrazem (ve filmu Útěk ze Sibiře je scéna jak se vězni v gulagu zbavovali vší díky mrazu... je to jen pár dní v roce, jen někdo si to může dovolit dát do mrazáku, když má místo), UV světlem (vystavit na slunce spíš v poledne kvůli vyšší intenzitě záření, to se hodně praktikuje), teploty nad 60C, chemie. Denně se mají deky a polštáře minimálně proklepat, aby se zbavily vlhkosti a živné půdy roztočům, podobně řídit v domácnosti vlhkost vzduchu ideálně do 50% (ideální by byla sahara v ložnici, ale pak by suchý vzduch zatěžoval dýchací soustavu člověka). Po likvidaci je pak otázka jak to vyčistit jak odstranit co nejvíc a nejefektivněji zbytky roztočů, to je alchymie sama o sobě (vyprat, vyluxovat přes přidaný "filtr", vymlátit na vzduchu venku).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny