Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ionizace vzduchu, klimatizace, větrák?

Poradí mi někdo, co koupit do bytu na zlepšení vzduchu? Jedná se o to, že jak se budou blížit třicítky, tak v bytě bude krásných 29 a potřebuju fungovat v práci...Bylo mi razeno koupit zvlhčovač vzduchu - ionizace vzduchu...Potřebuju hlavně ať v ložnici se dá spát - cca 6 x 2,5 m jsou rozměry ložnice...
Co jsem našel, tak v OBI je klimatizace za nějakých 6000, ale pozor, nemůžu nikde nic montovat natož dělat díru jelikož je to čerstvě revitalizovaný panelák, takže družstvo mě s tímto vyhodí. Okno mít otevřené nemůžu kvůli kočce (bengálka)
Toto je klima, kterou jsem dneska testoval v OBI, vzduch foukala studený, což o to, ale kam ten teplý vzduch půjde?
http://www.obi.cz/decom/product/OBI_Klimatiza%C4%8 Dn%C3%AD_za%C5%99%C3%ADzen%C3%AD_KGM_7000-70/47770 58&position=9&pageNum=1&pageSize=72
No a zde je ten zvlhčovač vzduchu
http://www.electronic-star.cz/oneConcept-CTR-1-V2- chladic-vzduchu-4-v-1-prenosna-klimatizace-65-W-da lkove-ovladani_i232609.htm

Nepotřebuju nutně chladit teplotu v ložnici, ale hlavně ať se dá v klidu usnout... Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nemůžu nikde nic montovat natož dělat díru jelikož je to čerstvě revitalizovaný panelák, takže družs…
jirka44 27.05.2016 21:01
jirka44
v tom případě vaše situace nemá řešení Jediné řešení by bylo - umístit do ložnice mobilní klimu a o…
rokator 27.05.2016 21:46
rokator
Ventilačka je pro kočku riziko.Ten náš blbec nalezenec se jednou málem oběsil na ventilačce.Nevím co…
iconek 27.05.2016 22:09
iconek
.V nějakém tématu tady padnul nápad zastřít okno těžkým závěsem, aby teplo nemohlo dovnitř. ten náp…
jirka44 28.05.2016 08:01
jirka44
No a když mám okno na jihovýchod, (pere mi slunko od6:00 do 18:00, tak jak mám mít otevřenou ventila…
glorei 28.05.2016 09:37
glorei
Prý i ty žaluzie hliníkové nejsou dobré - že se to potom chová jako radiátor ano, zejména pokud jso…
jirka44 28.05.2016 10:25
jirka44
No děkuji za info, takže žádná jiná možnost není jak snížit teplotu?
glorei 28.05.2016 15:26
glorei
Jde o to, co máte za byt, jaká okna, jestli třeba máte digestoř s odtahem ven... Já jsem odtah mobil… poslední
Yarda 28.05.2016 15:57
Yarda

nemůžu nikde nic montovat natož dělat díru jelikož je to čerstvě revitalizovaný panelák, takže družstvo mě s tímto vyhodí. Okno mít otevřené nemůžu kvůli kočce (bengálka)

v tom případě vaše situace nemá řešení. To odpadní teplo z mobilní klimatizace prostě někam odcházet musí. Ta druhá věc s příkonem 65W je asi špatný vtip.

v tom případě vaše situace nemá řešení

Jediné řešení by bylo - umístit do ložnice mobilní klimu a odpadní teplo odvádět hadicí někam do vedlejší místnosti (chodba, kuchyň apod.) Ložnice se ochladí a usnout půjde, ale není to nic moc.

Dotaz na tazatele - kvůli kočce není možné mít ani otevřenou ventilačku? Kočku jsem nikdy neměl a rozhodně mít nebudu, tak nevím, co všechno se od ní dá očekávat. Kdyby na okně byla síť proti hmyzu, tak by to také nepomohlo?

Případně by ještě mohla připadat v úvahu úprava okenního křídla. Buď si do něj nechat vyříznout díru na odpadní hadici a nějaké zavírání. Nebo mít letní křídlo s otvorem a zimní bez a na léto křídla prohodit...

Ventilačka je pro kočku riziko.Ten náš blbec nalezenec se jednou málem oběsil na ventilačce.Nevím co ho to napadlo, že se protáhne ventilačkou.Nějak se vyšplhal nahoru, vystrčil hlavu z ventilačky a najednou mu podjely zadní.........zaseknul se kejhákem ve ventilačce a nemohl ven.Zachránil jsem ho za vteřinu dvanáct.
Ale jedno pozitivum z toho vzniklo.Už se ventilačce vyhejbá a radši čumí z okna.Stejně kočky nesnáším :-) ale nemohl jsem prostě kotě vyhodit zpět na mráz, když v mrazu přišlo k baráku.

K tématu.Mobilní klimatizace je na prd.Pokud není otvor pro odvod vzduchu z klimy, řešení otevřeným oknem, byť na ventilaci se mi jeví jako docela nesmyslné.Potřebuju dostat teplý vzduch z místnosti a ne si do něj pouštět horko z venku.V nějakém tématu tady padnul nápad zastřít okno těžkým závěsem, aby teplo nemohlo dovnitř.No jo, ale to, že si v horkém odpoledni zapnu klimu, zatáhnu závěs a rozsvítím si v pokoji, abych viděl ........

.V nějakém tématu tady padnul nápad zastřít okno těžkým závěsem, aby teplo nemohlo dovnitř.

ten nápad pochází ode mne, neb to tak už několik let provozuju. Netvrdím, že je to ideální, ale funguje to. Co se zatažených závěsů týká, tak ty mám v létě zatažené celý den tak jako tak. Jednak proto, že jsem stejně do večera v práci, a taky proto aby se pokoj zbytečně neohříval.

No a když mám okno na jihovýchod, (pere mi slunko od6:00 do 18:00, tak jak mám mít otevřenou ventilačku? Prý i ty žaluzie hliníkové nejsou dobré - že se to potom chová jako radiátor, to teplo potom vyzařuje do bytu. Takže klimu nemůžu, ventilátor nic neřeší - řešil jsem takto minulý rok. Když jsem ležel a do dvou hodin jsem prostě nemohl usnout, tak jsem se nas*al a šel jsem namočit povlak od peřiny - tímto se v létě zakrývám do vody. Ráno jsem vstal a byl jsem totálně mokrý, coč by mi nevadilo, ale za pár dní to byla rýma jak prase...Né že by mi to nějak vadilo, ale ono to na náladě v 35°C moc nepřidá.

Prý i ty žaluzie hliníkové nejsou dobré - že se to potom chová jako radiátor

ano, zejména pokud jsou tmavé, to jsme měli v práci, naměřena povrchová teplota na lamelách 60°C. Lesklé hliníkové jsou lepší a vůbec nejlepší je ta folie, co je v autolékárničce. U špaletových oken je to perfektní a jednoduché řešení na léto.

Jde o to, co máte za byt, jaká okna, jestli třeba máte digestoř s odtahem ven...
Já jsem odtah mobilní klimatizace řešil tak, že jsem si koupil tuhle desku
http://www.polycarbon.cz/news/polykarbonatove-duti nkove-desky-pro-skleniky-/
uříznul jsem ji v rozměru otevřeného okenního křídla, do desky jsem vyříznul kruhovou díru a tou jsem provlékal výfukovou hadici od mobilní klimatizace. Jak tu desku připevnit k okennímu rámu, aby to bylo kočkovzdorné už záleží na tom okně.
Zkondenzovanou vodu co odkapává od klimatizace chytám do kanystrů a používám k oplachování skel u auta - po zaschnutí nedělá šmouhy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru