Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka AEG Favorit Triathlon

Mám tento problém s myčkou AEG Favorit Triathlon. Je bez display jen kontrolky. Zničeho nic přestala fungovat.
Napustí vodu, začne proces mytí a cca po 1 - 3 min vypne a rozblikají se kontrolky sušení a konce programu a blikají dokud nevypnu tlačítko power.
Po zapnutí se ani nespustí poslední program, tak jako to dělá běžně po vypnutí, ale jen svítí power. Po zadání programu se klasicky spustí vypouštění vody a opět napouštění a program zas jede tu minutu až tři a celé se to opakuje.
To samé je na všech programech(pěti). Nefunguje na to ani reset programu ani nic podobného. Zkontroloval jsem i desku programátoru a žádné poškození - upálený kontakt - nebo cokoli -nic.zkontroloval jsem kabelizaci celé myčky a ta se jeví v pořádku. Přidávám na každé mytí polevkovou lžíci sody(rada zkušených opravářů myček a praček) a tak ucpané to není. Prostě záhada. Mám podezření, že bude asi programátor v tahu, nebo snad některé s čidel co posílají impulzy. No jo ale které?
Může nebo spíš umí někdo poradit co s tím?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pro vás už asi bezpředmětné, ale v případě, že by to někdo další řešil takto příčina je následující:…
takUrcite 20.08.2018 21:35
takUrcite
Zdravim, som rad, ze som Vas nasiel. Riesim problem, ze po zapnuti umyvacky centralnym tlacidlom sa…
Juraj M 22.04.2020 15:16
Juraj M
Info pre vsetkych, bolo pokazene trafo na riadiacej doske. JM
Juraj M 24.04.2020 15:17
Juraj M
Zdravím, tam je klasické trafo, anebo sestava spínaného zdroje (TNY, příp. LNK něco/impulsní tráfko,… poslední
Rusofil 25.04.2020 11:37
Rusofil

Pro vás už asi bezpředmětné, ale v případě, že by to někdo další řešil takto příčina je následující:
Protéká vám voda pod vanu, kde je ještě rezervoár s čidlem proti vytopení. Jakmile čidlo indikuje vodu v tomto rezervoáru, systém vyhlásí chybu na panelu, kterou jste popsal.
Řešení:
Vypojit myčku z elektřiny, postavit se za ni tak, aby šla naklonit o 45° na zadní stěnu a toto provést. Voda z rezervoáru odteče na připravené ručníky (cca 2-3 dcl) a zase bude fungovat. Pokud se to děje moc často, chtělo by to nechat přetěsnit. Cena cca do 1500,- Proč to neudělat, že. V nové myčce bude jiné kur*ítko. Na druhou stranu tepelná izolace je pravděpodobně azbestová, takže možná zvážit (údajně je bezpečný, když se neřeže či nevrtá).

Zdravim, som rad, ze som Vas nasiel.
Riesim problem, ze po zapnuti umyvacky centralnym tlacidlom sa sice rozsvieti cervena kontrolka napajacky, no umyvacka nereaguje na volbu programu (nerozsvieti sa ziadne ine tlacidlo). Po skusenostiach mam obavy, ze servisak len povie, ze "zial elekrika, viete, stary stroj" a odide.
Ma prosim niekto typ ?
Da sa zohnat schema zapojenia ?
Dakujem
Juraj M

Odpoved prosim sem, alebo na meczky@pobox.sk

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru