Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Strojnický průkaz

Těžko radit, nebyla-li vyslovena otázka :-(
Obecně:
- strojnický průkaz lze získat asi týdenním školením se závěrečnou státní zkouškou (cca 6000Kč), ale musí být předchozí praxe na tom stroji (druhu stroje), pro který se zkouška dělá + ŘP skupiny C. Zkouška proběhne na stroji, kde byla praxe - musí být k dispozici u zkoušky na musí mít platné revize. Předchozí praxe pod dozorem držitele platného oprávnění (ne "učitel autoškoly") je v délce 350 - 450 hodin (dle druhu).
- pracovní stroje se dělí podle druhu pojezdu, podle druhu otoče, podle druhu "lopaty"... Např. "traktorbagr" se zove "rýpadlem a nakladačem". Bez zajímavosti není to, že čelní nakladač (bez rýpadla) je traktorem s přídavným zařízením a stačí tedy pouze ŘP sk.T, nebo starší C (nové C traktory neobsahuje) + prokazatelné seznámení s návodem na obsluhu konkrétního stroje.
- pokud se týká provozu prac.strojů na komunikaci, je to závislé na konkrétním stroji - dle pokynů výrobce, ale vždy musí být platné Zákonné pojištění (např. dřívější traktorbagry nepodléhaly registraci a měly pouze kartičku od výrobce, s uvedenými podmínkami pro provoz - maják, složené rameno, čelákem nezakrytá světla).

Tolik odpověď na nevyslovenou otázku :-/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny