Předmět Autor Datum
forum
rokator 18.05.2016 09:27
rokator
Těžko radit, nebyla-li vyslovena otázka :-( Obecně: - strojnický průkaz lze získat asi týdenním škol…
mirektatra 18.05.2016 10:35
mirektatra
Jedná se nám o to, že známý si potřebuje udělat strojnický průkaz na pásový bagr (Stačí řidičský prů…
petravonka 18.05.2016 14:54
petravonka
Ono to s tou praxí není "jen". Známému přišla kontrola z IBP, aby doložil pracovními výkazy, kdo s k…
mirektatra 18.05.2016 18:25
mirektatra
Bývalý zaměstnavatel mi v roce 2001 koupil bagr a já se na něm postupně učil. Když už jsem to ovláda…
Cat 18.05.2016 20:25
Cat
prosim taky bych chtěl sy udělat udělat papiry na pasovy bagr jsem z usteckeho kraje nevim kam se ma…
mira illes 13.06.2019 19:56
mira illes
Trochu Češtiny by nezaškodilo. Jinak třebas zde se poptat. https://www.facebook.com/Strojn%C3%ADci-5… poslední
Cat 13.06.2019 21:29
Cat

Těžko radit, nebyla-li vyslovena otázka :-(
Obecně:
- strojnický průkaz lze získat asi týdenním školením se závěrečnou státní zkouškou (cca 6000Kč), ale musí být předchozí praxe na tom stroji (druhu stroje), pro který se zkouška dělá + ŘP skupiny C. Zkouška proběhne na stroji, kde byla praxe - musí být k dispozici u zkoušky na musí mít platné revize. Předchozí praxe pod dozorem držitele platného oprávnění (ne "učitel autoškoly") je v délce 350 - 450 hodin (dle druhu).
- pracovní stroje se dělí podle druhu pojezdu, podle druhu otoče, podle druhu "lopaty"... Např. "traktorbagr" se zove "rýpadlem a nakladačem". Bez zajímavosti není to, že čelní nakladač (bez rýpadla) je traktorem s přídavným zařízením a stačí tedy pouze ŘP sk.T, nebo starší C (nové C traktory neobsahuje) + prokazatelné seznámení s návodem na obsluhu konkrétního stroje.
- pokud se týká provozu prac.strojů na komunikaci, je to závislé na konkrétním stroji - dle pokynů výrobce, ale vždy musí být platné Zákonné pojištění (např. dřívější traktorbagry nepodléhaly registraci a měly pouze kartičku od výrobce, s uvedenými podmínkami pro provoz - maják, složené rameno, čelákem nezakrytá světla).

Tolik odpověď na nevyslovenou otázku :-/

Jedná se nám o to, že známý si potřebuje udělat strojnický průkaz na pásový bagr (Stačí řidičský průkaz B), jenže .... jak píšete, aby mohl jít ke zkouškám, musí mít odježděno 400 hodin praxe. Už jsme prostudovali horem dolem vše možné včetně diskuzního fóra na výše zmíněném odkazu bagry.cz, psali jsme do školících středisek, firmám s bagry, pronajímatelům bagrů, zda li by nebylo možné si u nich praxi udělat, aby nám papír potvrdili - samozřejmě to nechceme zadarmo. Buď nikdo neví, nebo neodpovídá nebo nemá čas. Už hledáme rok a stále nic. Proto se ptám, zda li by mi někdo neporadil popřípadě někoho nedoporučil.

prosim taky bych chtěl sy udělat udělat papiry na pasovy bagr jsem z usteckeho kraje nevim kam se mam obratit vlastni řidičak skup./b/

mohl bimě někdo prosim poradit ušč opravdu nevim kam se obrátit muj imeil mirailles@seznam.cz nebo tel 792273380 dekuji moc za radu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru