Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pevnost profilu "I" na mostik

Zdravim,

Chystam sa na zahrade premostit potok a uvazujem z coho spravim mostik. Chcem to dimenzovat aj na mensiu aviu s materialom a podobne, tatrovku az nie.
Vybetonujem brehy a na to chcem polozit I profily 200vky. Vzdialenost brehov bude 3m. Sirka mostika 2,5 - 3 m. Kolko kusov Iciek pouzit ? Stacia 3, alebo az 4 ? Co potom na vrch ? Klasika trapez a na to beton s karisietou ?
Nemam velku predstavu o nosnosti tychto profilov, ale nasiel som napr. toto:
http://mve.energetika.cz/uzitecnetabulky/bremeno-n a-nosniku.htm
Z coho autor mohol cerpat ? existuju nejake podobne tabulky ? Akym sposobom to vypocitat ? Nema niekto k tomu nejake skripta, vzorce, alebo nieco podobne ?

Dakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj Urcite nezapomen na vetknuti icek na brehu minimalne 0.5m do masa betonu. tam se totiz to co po… poslední
Viktorrrrrr 11.06.2016 10:59
Viktorrrrrr

Ahoj
Urcite nezapomen na vetknuti icek na brehu minimalne 0.5m do masa betonu. tam se totiz to co posbira nosnik ve volnem prostoru prenasi do zakladu. A roznasi se to pod uhlem 45st. Takze na zacatku toho vetknuti, zasunuti, vzniknou sily co miri ven z toho zakladu. no a tam se ti to bude drolit pokud pretizis ten spoj zelezo a beton a nebo beton samotny. cim hloubeji se ti zbyde na koncich tim lepe. idealne ulozit kluzne aby se te netykala rozdilna roztaznost zeleza a betonu. takova veeelika plovoucka:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru