Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pevnost profilu "I" na mostik

Dost se vám divím, že jste schopen dávat ruku do ohně za lidi, kteří tady anonymně rozdávají rozumy. Já bych to rozhodně neudělal, a to bych ani nemusel číst moc témat.
Často mi odpovědi připadají jako by je psala děcka z pražského sídliště, která měla v ruce kombinačky jen když si je v pozůstalosti po dědovi spletla s kleštičkami z manikůry a od nichž bych si nenechal ani připevnit na stěnu obraz.
Možná by nebylo špatné přeměnit pokec nazvaný "poradna" ve skutečnou poradnu, upravením systému tak, aby odpovídat na dotazy mohli jen registrovaní uživatelé(samozřejmě i sami tazatelé) a aby bylo možné udělovat karmu. Tu karmu by asi měli udělovat jen zadavatelé dotazu, aby to neznehodnocovala nudící se děcka z pražského sídliště klikáním podle momentálních nálad a stavu nudy v okolí paneláku.
Ovšem snížila by se určitě návštěvnost a je otázka, co je primárním cílem tohoto webu. Pokud příjmy z reklamy(žádnou nevidím, mám ale zaplé blokování), tak to by bylo kontraproduktivní, ale pokud skutečně snaha nalézat řešení, tak by to stálo za zvážení.

K dotazu. I když jsem jen občasný kutil - neprofesionál, na záměr mám názor takovýto. Pokud má tazatel v plánu udělat to jak popsal, tak je to i s třemi 200 I-čky na betonových základech dimenzované na přejezd naložené Avie, tj. do cca 5t, více než dostatečně. Na chalupě mi dvě 200 dlouhé 5m podpírají celé patro, včetně dvacítky cihlové zdi. Z roztažnosti bych nedělal kovbojku, pokud autor nemá v plánu kotvit konstrukci můstku po vzoru Hitlerových dalekonosných kanónů k ostřelování Londýna přes La Manche. Také by si měli někteří strašpytlové uvědomit, že tazatel chce stavět z ocelových I-ček, ne ze skleněných. Ocel i když se přetíží, tak se netříští a nepadá do propasti jako ve filmu, ale prohne se. Aby se roztrhla, muselo by dojít k mnohonásobnému překročení pevnosti ve velice krátkém okamžiku. Kdyby se to někomu chtělo počítat, tak pevnost obyčejné konstrukční oceli S235 je cca 360N/mm2. Možná by se po přesném výpočtu dalo ještě ušetřit, ale já to neumím a projekční program nemám.
Určitě bych ale zvážil názor Requied z 13.05.2016 18:55. Také si myslím, že pokud by tomu nic nebránilo, tak by to bylo jednodušší a levnější.

Ještě obecně k "radám" stylu "zavolej si odborníka", nebo "svěř to firmě". Proboha, snad se z Čechů nestávají slečinky. Jsme přeci národem kutilů - nevím jak nejmladší generace, ale na Západě, kde už pár let působím, jsme stále vnímáni jako technicky zdatní, znalostmi vybavení a samostatně přemýšliví. Snad se nedožiju toho, že v ČR to bude jako v USA. Bez razítka ani ránu a bez hodinové placené instruktáže k zahradní sekačce mě ani nenapadne si posekat zahradu(samozřejmě vybaven všemi nesmysly které mi ukážou v televizi, od značkového "kutilského" oděvu, přes vyměřovací prostředky, až po sadu na čištění sekačky se speciálním měřidlem kvality oleje jako bonus).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny