Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bosch SMS58M98EU chyba E9

Dobrý den,

pokud teče voda pod myčkou, je to zřejmě špatně zapojené čerpadlo nebo napouštěcí nádrže. Bylo by nejlepší to prověřit. Sundejte horní kryt myčky a poté demontujte (odšroubujte) boční kryty. Po sundání pravého krytu (z pohledu na myčku) je docela dobře viditelné čerpadlo. Zapojte myčku a spusťte program. Uvidíte kde to teče. Může to být přívod vody do čerpadla, nebo vypouštění z čerpadla. U těchto myček je to nešťastně řešené, napouštěcí a vypouštěcí čerpadlo je monoblok, takže jím teče čistá i špinavá voda.
Ještě zkontrolujte oba zásobníky (velký průhledný plast na levé straně a menší na pravé straně). Spodní část zásobníků je pouze zasazena na přítok a odtok přes gumové těsnění. Při demontáži a montáži v servisu mohly být těsnící kroužky poškozeny nebo špatně nasazeny.
K "panu opraváři"...

Občanský zákoník, §655:
1) Je-li věc opravena nebo upravena vadně, má objednatel právo na bezplatné odstranění vady.Zhotovitel je povinen vadu odstranit nejdéle v dohodnuté lhůtě.Nelze-li vadu odstranit nebo neodstranil-li ji zhotovitel v dohodnuté lhůtě nebo vyskytne-li se vada znovu, má objednatel právo na zrušení smlouvy nebo na přiměřené snížení ceny opravy nebo úpravy.

Takže pan opravář nemá 30 dní na odstranění poruchy po opravě, ale VY máte 30 dní na to, aby jste to reklamovali. Pošlete upomínku panu opraváři písemně; doporučeně či mailem, aby jste byli kryti ohledně 30 denní lhůty na odstranění závady po opravě.

MP

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny