Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrstvy základu chlívu + cena

Dobrý večer, pořád zůstávám u stejné kategorie, a to jsou základy, chlívku.
Když se mají dělat základy a je možnost do toho naházet různé kamení atd. a pak zalít betonem, jak to probíhá, jaká vrstva musí být toho bordelu a jaká vrstva toho betonu... A kolik si myslíte, že vyjde jenom materiál, bez práce a bez toho kamení, to bych věděl kde sehnat.. :-)

Kdyby jste někde vyrobil takový ponaučný obrázek jak jsou tam vidět ty vrstvy, ale je to na vás.

S pozdravem,
Adam Vodenka
19.04.2016

Předmět Autor Datum
Naházet do základu "bordel"? Nemám slov
uličník 19.04.2016 22:06
uličník
Myslím tím to kamení... nový
PotrebujiPomoc 19.04.2016 22:08
PotrebujiPomoc
Drahý Adame. Vy asi nemáte ponětí, na co se tady v diskuzi naráží. Nevíte, jak postavit základy.Nezn… nový
iconek 19.04.2016 23:16
iconek
iconek, NAPROSTO PŘESNĚ. Ale aby se neřeklo, že neporadím, tady přikládám návod na stavbu stodoly:… nový
mirektatra 20.04.2016 06:04
mirektatra
A jestli jsem to správně pochopil, to chce stavit na zahradě bez stavebního povolení a projektu se s… nový
IkaSGC 20.04.2016 06:25
IkaSGC
Taky tuším,jak to dopadne.Pokud to nějak splácá dohromady ze zbytků a hned to nespadne,nastěhuje do… nový
Karel04 20.04.2016 08:03
Karel04
Přesně tak, akorát tyto dotazy už budou v sekci právní poradna. Pokuta to bude mastná a stavební úřa… nový
IkaSGC 20.04.2016 09:49
IkaSGC
Přesně, pomoc, kterou ten člověk potřebuje, není na kutilské poradně. nový
kejki 20.04.2016 09:54
kejki
Ona je otázka, proč ten člověk chce stavět chlév (o čemž nemá ani páru) k chovu prasat (se sousedy k… nový
IkaSGC 20.04.2016 10:08
IkaSGC
Pro tazatele-jediná rozumná cesta je zajít napřed na obecní úřad.Tam se zřejmě dozvíte to samé co ta… poslední
Karel04 20.04.2016 21:12
Karel04

Drahý Adame.
Vy asi nemáte ponětí, na co se tady v diskuzi naráží.
Nevíte, jak postavit základy.Neznáte ceny materiálu.Nemáte asi ani ponětí, že stavba se nedá jen tak mírnix dírnix vyhotovit.Netušíte jaké trámy použít na střechu.

Ono to není tak, jak za doby komanče, si na dvorku postavit kde co, však ono se to nějak ztratí.A ani to, jak stavbu ojebat..

Do základů nepatří žádné kamení a ani jiný bordel.Základy jsou přeci jen základy stavby, ať je to dům a nebo sauna či chlév.Přeci jen to bude nést tíhu obvodových zdí, koryt, střešní konstrukce.I chlívek se Vám může zbortit, a nezáleží, zda se v něm válí prasata, či tam jednou vstoupí člověk prasata nakrmit a najednou to spadne.

Návodů, jak udělat základy, a nějaké normy k nim, jsou volně dostupné na netu.Nebo si aspoň pozvěte nějakého stavebníka, co má o tomhle trochu vědomostí a znalostí.:beer:

Taky tuším,jak to dopadne.Pokud to nějak splácá dohromady ze zbytků a hned to nespadne,nastěhuje do chévů nějakou havěť,za pár dní vybuduje za chlévy hnojiště.
Tím rozčílí sousedy.kteří to nahlásí na úřady.Přijede hygiena,která zakáže chov zvířat.Pak přijede stavební úřad,který vyměří pokutu za černou stavbu,případně nařídí její odstranění.Za pár dní tu bude dotaz,jak obejít ten zákaz a pak i dotaz,jak co nejlevněji zbourat chlévy a co s 5000 starých špinavých cihel.
Prostě bez všech povolení a projektu to asi nepůjde.

Ona je otázka, proč ten člověk chce stavět chlév (o čemž nemá ani páru) k chovu prasat (se sousedy kteří začnou prudit sotva udělá táboráček) bez jakéhokoliv stavebního povolení a projektu? Tři věci které k tomu jsou potřeba nemá:

1) Vhodné prostory pro stavbu - Nemá (sousedi)
2) Povolení a projekt pro stavbu - Nemá
3) Znalosti pro stavbu - Nemá

Jinými slovy tohle nemůže dopadnout dobře. Už je založeno X témat kvůli tomuto a ještě ani nedošel na to že se dá použít GOOGLE kde většina materiálů je dostupná. V tom bude žena :-D a nebo nevím.

Pro tazatele-jediná rozumná cesta je zajít napřed na obecní úřad.Tam se zřejmě dozvíte to samé co tady-že to prostě bez souhlasu sousedů nepůjde.Jednak pro možný zápach,který asi dopředu nedokážete úplně vyloučit a hlavně to trvale zaručit.Sousedi si prostě sednou až k plotu,začnou čmuchat a stěžovat si.A pak i pro jakoukoliv stavbu potřebujete souhlas majitelů všech okolních pozemků.A ten vám asi taky nedají.Jde to sice pak řešit soudní cestou,proč stavbu odmítají,ale to je jednání možná na několik let,plno peněz a mezitím si najdou jiný důvod,proč to nepovolí.Navíc pro chov většího počtu domácích zvířat někde v obytné zóně musí být tuším i další povolení.Takže záleží i na obci,jak to má rozdělené.Další problém bude odvod výkalů dle platných předpisů,čili pořádná čistička nebo septik+platit tisíce za odvoz a likvidaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru