Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Řezání ocelového lana 12mm

Potřebuji v polních podmínkách (tzn. bez přístupu k elektřině) přeříznout ocelové lano 12mm (http://www.monteco.cz/shop/ocelove-lano-pr-12-mm-6 x19-standard-zinek/pro2385.html).
Kupovat kvůli tomu aku flexu je nereálné, někdo radil wolframové pilovací lanko.

Zkoušel jsem to pilkou na železo, lano upnuté ve svěráku...snad bych to i přeřízl, ale ne dřív jak za půl hodiny a po nesmírné dřině...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nesekejte celé lanko,ale po jednotlivých pramenech,nasadte třetinu sekáče jen na jeden pramen na kra…
Kimbert 05.05.2016 12:00
Kimbert
Ještě jedna věc,lanko o pruměru 12 mm je docela tenké,to by neměl být problém přeseknout najednou,ne…
Kimbert 05.05.2016 12:32
Kimbert
Tak už se podařilo! Problém byl tedy v té ocelové podložce, která byla při prvním pokusu nedostatečn… poslední
xciko 09.05.2016 19:34
xciko

Nesekejte celé lanko,ale po jednotlivých pramenech,nasadte třetinu sekáče jen na jeden pramen na kraji,ten presekněte a tak postupně dokola celé lano.Při výměnach lan na jeřábech osvědčedčený postup,když nebyla po ruce rozbruska a to byly lana kolem 20 mm.

Ještě jedna věc,lanko o pruměru 12 mm je docela tenké,to by neměl být problém přeseknout najednou,nevím jakou jste použil kovovou podložku pod lanko,ale ta nesmí pružit,podle popisu výsledku sekání bych viděl problém v ní,ideálně je požít pod lanko velké kladivo(barboru),nebo něco podobného.

Tak už se podařilo! Problém byl tedy v té ocelové podložce, která byla při prvním pokusu nedostatečná. Zkoušel jsem i řezání wolframovým lankem, ale je to zdlouhavější a lanko se rychle opotřebovává. Děkuji všem rádcům!!!:-D:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru