Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze nějak připojit třetí bednu na dvoukanálový zesilovač?

Pokud by si chtěl to vyzkoušet s těmi menšími bednami, tak by to asi šlo, jen bys musel počítat s tím, že by jsi byl omezen výkonem těch slabších beden. Pokud hlavní bedny mají jen 10W, tak rozdíl ve výkonech beden není zas tak velký. Případné přebuzení malých beden na třeba 6 W, by snesly. Maximální nastavení hlasitosti by šlo odhadnout poslechem, tak aby bedny nezkreslovaly.
Faktem je že výkon to není nic moc ale pro poslech to stačí.
Také by šlo realizovat, pokud by to vyhovovalo, že by se menší bedny přemostily odporem. Pak by hlavní bedny hrály hlasitěji a vedlejsí tišeji, to jen pro úplnost.
Jinak zapojení do série není složité. U hlavních beden se přeruší jeden z vodičů, vedoucí k bedně. Pro každý kanál stejně, tedy například svorky na zesilovači třeba horní (podle toho jak jsou řešeny, nebo stejný kolík konektoru, tedy myslím vodič bedny vedoucí k tomuto místu)Tak aby to bylo stejné pro oba kanály. Tím přerušením vodiče vzniknou dva konce, na které se připojí dva vodiče od vedlejší bedny. To samé pro druhý kanál. Pro stereo je nutné dodržet fázování. Vodiče z přídavných beden by měly být nějak označeny, buď pokud jsou na bednách nějaké svorky, tak třeba jen polohou, nebo plus minus, nebo pokud je vyvedena přímo dvoulinka, bývá na ni na jednom vodiči proužek. Tak je nutno bedny zapojit stejným způsobem obě, například do rozdělené dvoulinky hlavních beden zapojit přívod vedlejších beden vodič s proužkem blíže zesilovači a druhý konec blíž k hlavní bedně. Koukám, napsal jsem to nějak šroubovaně :-)Pokud je to nesrozumitelné tak to ještě upřesním. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny